BANKROTIRALE DVE TURISTIČKE AGENCIJE: Propala "Aleksandria travel i "Diskaveri holidejs tedi"

J. Su.

23. 06. 2021. u 13:56

I dok putovanja sa "Mouzenidis travel" "vise o koncu" u Beogradu su još dve turističke agencije zatvorila svoja vrata - "Aleksandria travel" i "Diskaveri holidej tedi"

БАНКРОТИРАЛЕ ДВЕ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ: Пропала Александриа травел и Дискавери холидејс теди

Foto I. Marinković

Naime, turistička inspekcija je po prijavi putnika, obavila vanredni inpsekcijski nadzor. Zbog nepravinosti u poslovanju doneto je rešenje o privremenoj zabrani obavljanja poslova organizacije turističkoh putovanja. Inspekcija je podnela i predlog za oduzimanje licence.

Uz to, na zahtev direktora turističke agencije "Diskaveri holidej tedi" inspekcija je utvrdila insolventost. Napravili su zapisnik i predali i njega osiguravajućoj kući "Milenijum". Takođe, podnet je predlog za oduzimanje licence i pokrenut je prekršajni postupak zbog utvrđenih nepravilnosti.

- Za utvrđene nepravilnosti podneti su zahtevi za pokretanje prekšrajnog postupka nadležnom sudu - rekli su nam u turističkoj inspekciji. - Sačinjen je zapisnik u kome je konstatovana insolventnost privrednog društva, a sve je dostavljeno "Milenijum" osiguranju. To će biti osnov za aktiviranje garancije putovanja.

Ministarka turizma Tatjana Matić rekla je da putnici koji su žbog stečaja turističkih agencija ostali bez uplaćenih aranžmana, šteta će biti nadoknađena. Ili iž polisa osiguranja ili bankarskih garancija.

- Sve agencije koje imaju licencu su osigurane i imaju polisu ili bankarsku garanciju - istakla je Matić. - To putnicima garantuje da će im sredstva koja su uplatili biti vraćena. U ovim slučajevima oni mogu da se obrate turističkoj inspekciji. Kada je reč o stečajevima agencija, tu je postojanje licence, sigurnost putnicima da će biti obeštećeni.

Kako nam je ispričala Nena Lukić, jedna od oštećenih putnika, oni su uplatili aranžman za Eginu u martu prošle godine. Bili su u kontaktu sa agencijom do novembra, ali od tada, više se nisu javljali i telefoni su bili isključeni.

- Preko društvene mreže smo saznali da je agencija bankrotirala i sada ne možemo nikoga da dobijemo - rekla nam je Lukić. - Obratili smo se osiguranju i sada čekamo šta će da se dogodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)