REZULTATI ZA SAT VREMENA: Testiranje na koronu na aerodromu "Nikola Tesla", ovo su cene

Novosti online

23. 06. 2021. u 11:03

NA Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu otvoren je centar za testiranje na koronavirus. Ova usluga dostupna je 24 časa dnevno.

РЕЗУЛТАТИ ЗА САТ ВРЕМЕНА: Тестирање на корону на аеродрому Никола Тесла, ово су цене

Foto Tanjug

Jelena Nakić iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za RTS kaže da su rezultati dostupni, u zavisnosti odtesta, za 60, odnosno 120 minuta od uzimanja brisa.

U organizaciji Vlade Srbije i RFZO, na aerodromu je otvorena labaratorija za testiranje na kovid-19, a Jelena Nakić objašnjava kakva je procedura.

– Kada se putnik ili osoba koja želi da se testira javi, prvo ide da uplati test. Uplata za testiranje može se izvršiti na šalteru Pošte Srbije, koji se nalazi u prizemlju Terminala 1. Pošta radi, svakog dana u nedelji, 24 časa dnevno – navodi Nakićeva.

Posle uplate odlazi se na registracioni punkt, navodi Jelena Nakić, a zatim se obavlja uzorkovanje za antigenski ili pi-si-ar test.

Cena za antigenski test iznosi 3.500 dinara, a za pi-si-ar 9.000 dinara i ista je za domaće i strane državljane.

Rezultati antigenskih testova dostupni su 60 minuta od uzimanje brisa, a pi-si-ara 120 minuta. Izdaju se dvojezično – na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na imejl adresu putnika.

Jelena Nakić iz RFZO navodi da je za poslednjih par dana testirano oko 1.000 ljudi.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)