REZULTATI ZA SAT VREMENA: Testiranje na koronu na aerodromu "Nikola Tesla", ovo su cene

Novosti online

23. 06. 2021. u 11:03

NA Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu otvoren je centar za testiranje na koronavirus. Ova usluga dostupna je 24 časa dnevno.

РЕЗУЛТАТИ ЗА САТ ВРЕМЕНА: Тестирање на корону на аеродрому Никола Тесла, ово су цене

Foto Tanjug

Jelena Nakić iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za RTS kaže da su rezultati dostupni, u zavisnosti odtesta, za 60, odnosno 120 minuta od uzimanja brisa.

U organizaciji Vlade Srbije i RFZO, na aerodromu je otvorena labaratorija za testiranje na kovid-19, a Jelena Nakić objašnjava kakva je procedura.

– Kada se putnik ili osoba koja želi da se testira javi, prvo ide da uplati test. Uplata za testiranje može se izvršiti na šalteru Pošte Srbije, koji se nalazi u prizemlju Terminala 1. Pošta radi, svakog dana u nedelji, 24 časa dnevno – navodi Nakićeva.

Posle uplate odlazi se na registracioni punkt, navodi Jelena Nakić, a zatim se obavlja uzorkovanje za antigenski ili pi-si-ar test.

Cena za antigenski test iznosi 3.500 dinara, a za pi-si-ar 9.000 dinara i ista je za domaće i strane državljane.

Rezultati antigenskih testova dostupni su 60 minuta od uzimanje brisa, a pi-si-ara 120 minuta. Izdaju se dvojezično – na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na imejl adresu putnika.

Jelena Nakić iz RFZO navodi da je za poslednjih par dana testirano oko 1.000 ljudi.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni