DRŽAVA POKLANJA 200.000 SEOSKIH KUĆA: Raspisuje se konkurs - evo ko može da se prijavi

B. Ca

22. 06. 2021. u 13:22

KONKURS za dodelu napuštenih seoskuh kuća, mladima koji žele da žive na selu, biće raspisan 28. juna!

ДРЖАВА ПОКЛАЊА 200.000 СЕОСКИХ КУЋА: Расписује се конкурс - ево ко може да се пријави

Ilustracija / Foto M. Anđela

Simbolično, na Vidovdan biće otvoren poziv zainteresovanim mladim bračnim parovima za dodelu seoskih kuća, a iz državnog budžeta za otkup kuća biće izdvajano i do 1,2 miliona dinara. Uslov je da mladi nemaju više od 45 godina. Prema procenama, u našoj zemlji je oko 200.000 napuštenih seoskih kuća sa okućnicom koje su na raspolaganju poljoprivrednicima i mladima koji žele da ostanu da žive na selu.

Prema Krkobabićevim rečima,  očekuje da se prijave poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima i žele da se osamostale, ali i mladi ljudi koji sa porodicama žive kao podstanari u okolini velikih gradova žive kao podstanari i koji ne mogu da reše stambeno pitanje bankarskim kreditima. Kako kaže,  investicioni plan Srbija 2020-2025 preduslov za opstanak sela u Srbiji i da bi bez tog plana napori Odbora za selo, SANU i Ministarstva za brigu o selu ostali bez realizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)