NASTAVLJAMO BORBU PROTIV SIVE EKONOMIJE: Ministar Mali uručio ključeve stana dobitnicima nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Tanjug

18. 06. 2021. u 14:04

DRŽAVNA Srbija radi iz dana u dan na sistemskom suzbijanju sive ekonomije, ali bez pomoći građana teško da će uspeti, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali prikom dodele ključeva stana koji je porodica Todosić dobila u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

НАСТАВЉАМО БОРБУ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ: Министар Мали уручио кључеве стана добитницима наградне игре Узми рачун и победи

Foto: Tanjug/D.K.

Ivanu i Dragici Todosić iz Kuršumlije on je čestitao na stanu od 68 kvadratnih metara u Beogradu, i istakao da su imali sreće da baš jedna od njihovih 10 koverti bude izvučena među milionim drugim.

On je zahvalio građanima koji sakupljajući fiskalne račune podržavaju napore Srbije da se na uspešan način bori protiv sive ekonomije.

Mali je istakao da je Srbija u roku kada je u pitanju uvođenje novog sistema fiskalizacije, te da je razgovarano sa svim proizvođačima uređaja i softvera.

- Rok za novi sistem je prvi januar 2022. godine. Kada je u pitanju uvođenje elektronskih, e-faktura, tu smo takođe po planu. To su dva velika projekta koje razvija Ministarstvo finansija a koja su vezana za sistemsko suzbijanje i borbu protiv sive ekonomije - rekao je on.

On je pozvao građane da uzimaju fiskalne račune pri kupovini i da nastave da učestvuju u nagradnoj igri čije je naredno kolo na jesen.

- Ponoviću, svaki put kada ne uzmete fiskalni račun de fakto pomažete pojedincu koji je u sivoj zoni, umesto da pomognemo državi i nama samima kroz izgradnju bolnica, nabavku vakcina, podizanje penzija i plata, izgradnju škola i auto-puteva. Svega što se finansira iz budžeta Republike Srbije - rekao je on.

Dragica Todosić, sa ključevima novog stana u rukama, rekla je da su se osećali prosto nestvarno kada su im javili da je baš njihov koverat izvučen u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" i da su dobili stan.

- Zahvaljujemo se Vladi Srbije koja je organizovala nagradnu igru, glumcu koji je izvukao naš koverat, a mi ćemo da nastavimo da igramo i dalje. Čekamo jesen - nikad stanova nije mnogo - rekla je ona.

Suprug Ivan je istakao da bi mu bilo drago da još neko iz Kuršumlije dobije stan, a za sebe kaže da je ispalo kao da je nateran u nagradnu igru.

- Dragica je poslala. Mi smo bili u gradu i šetali kad je ćerka zvala da kaže da sam ja dobio stan. Zdravlja Bože ćerka će da bude u tom stanu, a i unuke imam dve. Mi smo penzioneri šta ćemo mi u Beogradu - rekao je on a supruga Dragica dodala je da su oni penzioneri što se u njihovom kraju kaže "pri putu".

Sin Slobodan živi sa roditeljima u Kuršumliji a ćerka Slobodanka živi i radi u Beogradu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja