90 ODTO BI PONOVO IZABRALO SRBIJU: Nemački investitori pozitivno ocenili poslovnu klimu u našoj zemlji

S. B.

15. 06. 2021. u 12:58

ČAK 90 odsto anketiranih nemačkih poslodavaca, koji posluju u našoj zemlji, ponovo bi izabralo Srbiju kao mesto za ivesticije.

90 ОДТО БИ ПОНОВО ИЗАБРАЛО СРБИЈУ: Немачки инвеститори позитивно оценили пословну климу у нашој земљи

Foto: I.Mitić

Nemačko-srpska privredna komora 16 godina anketira svoje članove koliko su zadovoljni poslovanjem u našoj zemlji i poslednji rezultati pokazuju da su privrednici, uprkos koroni, mahom optimistični.

Sopstveno poslovanje ocenjuju boljim nego opštu privrednu klimu. Blizu polovina anketiranih, 44,1 odsto, smatra da posluje dobro, 47 odsto zadovoljavajuće, a samo 8,7 odsto nije zadovoljno sopstvenim uspehom. Optimistični su i u pogledu budućnosti, pa tako 48,8 odto se nada poboljšanju, a 41,7 odsto nepromenjene okolnosti. Od pogoršanja strepi njih 9,4 odsto.

- Srbija je i dalje veoma poželjan destinacija za investiranje - ocenio je predsednik Nemačko-srpske privredn ekomore Udo Ajhlinger. - Ovogodišnje istraživanje pokazuje trend daljeg rasta zadovoljstva kompanija u proceni uslova poslovanja u Srbiji. U narednim mesecima posvetićemo se radu na pitanju potražnje, privredno-političkom i pravnom okviru, kao i obezbeđivanju kvalifikovane radne snage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024