TRUDNICI PUKAO VODENJAK TOKOM LETOVANJA: U Turskoj porođaj košta 40.000 evra, najveća osigurana suma u Beogradu

B.Caranović

14. 06. 2021. u 14:48

Najveća osigurana suma koja je pokrenuta prošlog leta bila je u slučaju trudnice iz Beograda.

ТРУДНИЦИ ПУКАО ВОДЕЊАК ТОКОМ ЛЕТОВАЊА: У Турској порођај кошта 40.000 евра, највећа осигурана сума у Београду

Foto: Depositphotos

Ona se zbog iznenadnih komplikacija porodila u šestom mesecu trudnoće, tokom letovanja u Turskoj. Putno osiguranje koje je platila 10 evra, itekako joj se isplatilo. Bilo joj je pokriveno lečenje u vrednosti od 40.000 evra - porođaj, boravak u bolnici, čak i boravak bebe u inkubatoru. Povratak u Srbiju nije bio moguć dva meseca, pa su osiguranici morali da doplate i preko osigurane sume, ali ih je to znatno manje koštalo nego da su putovali bez osiguranja.

Osiguranja pred putovanja isplatili su se i avanturistkinji iz glavnog grada koja je u Dominikanskoj Republici htela da se penje na palmu.

- Nažalost, domogla se vrha, ali je pala sa nekoliko metara i zadobila veliki broj preloma u čitavom telu - kažu u beogradskoj osiguravajućoj kući. - Završila je i na operacionom stolu, provela više nedelja u bolnici, a za sve to nije morala da doplaćuje dodatnu sumu.

Osiguranja za putovanja u Evropi pokrivaju troškove lečenja u slučaju nepredviđenih situacija od 30.000 do 40.000 evra, a u svoju ponudu uvrstile su i pokriće u slučaju infekcije kovidom 19. Ovaj trošak će, međutim, u odnosu na standardno putno osiguranje biti veći za oko 50 odsto. Osigurana suma u slučaju virusa korona je od 5.000 do 35.000 evra.

- Kada se ugovara dodatno osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve kovida 19, uz plaćanje ove dodatne premije osiguranja, pokriveni su troškovi medicinskih pregleda, testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije, zbog hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije - uveravaju nas domaći osiguravači. - Obuhvaćeni su i troškovi za lekove, bolničko lečenje, kao i troškovi povratka kući.

Osiguravači nude opciju onlajn osiguranja, uz popuste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost