SKUPŠTINSKI ODBOR ZA POLJOPRIVREDU: Podržane mere za pomoć stočarima

J. Su.

07. 06. 2021. u 13:24

DRŽAVA pokušava da stabilizuje situaciju u stočarstvu.

СКУПШТИНСКИ ОДБОР ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Подржане мере за помоћ сточарима

Foto A. D.

Tako je, Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije podržao juče mere ministarstva poljoprivrede i trgovine, kako bi "ugasili požar" u stočarstvu.

Preporučeno je da se iz budžetske rezerve odvoje sredstva za intervencije u oblasti cena u stočarstvu. Trebalo bi da se izdvoji i određena suma novca za popunu zaliha preko Direkcije za robne rezerve, radi budućih intervencija.

Odbor je preporučio Ministarstvu poljoprivrede da u pravilnicima kojima se reguliše zakup državnog poljoprivrednog zemljišta za stočare navedu poljoprivredne kulture koje se koriste za pripremanje stočne hrane. Zatraženo je da ministarstvo sa spiska tih kultura izbaci šećernu repu, a kod suncokreta dozvoli zamena za sačmu u punoj proizvodnoj težini, koju će se upotrebljavati za pripremu hrane za stoku na farmama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDAT SA REMONTA DRUGI DIZEL MOTORNI VOZ: Nastavak uspešne saradnje između Srbijavoza i Želvoza