NAPREDUJU SVE INDUSTRIJSKE OBLASTI: Predviđeni rast BDP nije ugrožen

E.B.T.

03. 06. 2021. u 16:49

U drugom kvartalu u svim industrijskim oblastima u Srbiji ostvaren je napredak, uključujući i prehrambenu koja je u prethodnom periodu bila u stagnaciji.

НАПРЕДУЈУ СВЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ОБЛАСТИ: Предвиђени раст БДП није угрожен

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Izvoz se,takođe, oporavlja i beleži pozitivna kretanja, a zabeležen je i rast broja zaposlenih. Ovo je konstatovano na sednici Saveta za koordinaciju mera za rast bruto domaćeg proizvoda, kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, a razmatrana je dinamika realizacije najvažnijih projekata u različitim granama privrede i industrije

Tokom aprila, kako se navodi u saopštenju, zabeležen je veliki rast industrije i prerađivačke industrije i za sada nisu detektovane opasnosti koje bi mogle značajnije da ugroze predviđeni rast BDP-a.

- Oblasti, koje su tokom 2020. godine doživele najveći pad, kao što su turizam, saobraćaj i aviosaobraćaj, počele da oživljavaju - konstatovano je na sednici. - Rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima su i bolji od očekivanih, a među njima prednjači sektor građevine koji je u dobrom ciklusu koji se neće zaustaviti do kraja godine.

Po završetku sednice Saveta, održana je i sednica Komisije za kapitalne projekte, kojoj takođe predsedava predsednica vlade.

Kako je istaknuto, to je mehanizam koji će pratiti napredovanje svih projekata od ideje do realizacije i to onih čija je vrednost iznad pet milona evra, a koji su deo programa "Srbija 2025".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024