ĐERLEK APELOVAO NA MLADE: Pomozite nam svima da se vratimo u normalan život

Novosti online

22. 05. 2021. u 09:32

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je danas da je prvu dozu vakcine do sada primilo 2.370.000 građana Srbije i da je sa obe doze vakcinisano 1.871.000 osoba, i upozorio da je na mladima velika društvena odgovornost u nastavku procesa imunizacije.

ЂЕРЛЕК АПЕЛОВАО НА МЛАДЕ: Помозите нам свима да се вратимо у нормалан живот

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Đerlek je u jutarnjem Dnevniku RTS-a rekao da je Srbija blizu cilja od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana, ali je dodao da je teško licitirati datumima kada je reč o kolektivnom imunitetu.


Ističe da je na mladima velika društvena odgovornost.

- Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života, uzmite stvar u svoje ruke, to je vakcina, pomozite nam svima da se vratimo u normalan život, da na leto možemo da putujemo, držimo koncerte i vratimo se normalnom životu- poručio je Đerlek.

Dodao je da je cilj da se u okviru kampanje za vakcinaciju obiđe što više terena i angažuje lokalna samouprava.

- Gde god smo imali takvu angažovanost, imamo odlične rezultate. Gde je bila loša organizacija, manje je vakcinisanih- navodi Đerlek.

Prema njegovim rečima, tokom vikenda biće otvoreno 225 punktova za vakcinaciju, a biće povećan i broj mobilnih vakcinalnih ekipa.

Kada je reč o odluci o eventualnom popuštanju mera na sledećoj sednici Kriznog štaba, Đerlek je ukazao da brojke konstantno padaju, ali da epidemije ne prate često matematičke progresije.

- Treba da držimo oprez iako možemo da kažemo da je situacija ohrabrujuća, ispod 2.000 smo hospitalizovanih, lakše dišemo- rekao je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda