OBELEŽENA 61. GODIŠNJICA MEDICINSKOG FAKULTETA: Vučević prisustvovao Svečanoj akademiji

Novosti online

18. 05. 2021. u 14:20

OVAJ fakultet je mnogo više od vrhunske škole. On je škola života!- rekao je Miloš Vučević

ОБЕЛЕЖЕНА 61. ГОДИШЊИЦА  МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА: Вучевић присуствовао Свечаној академији

Foto: Ž. Knežević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je uspešnu 61 godinu rada Medicinskog fakulteta.

- Ja ću danas govoriti iz srca, jer sve to što radite i što ste radili, i svaki vaš plan za budućnost ne mogu da ne osetim potpuno lično, kao čovek, kao neko ko vam se beskrajno divi i ko je svestan kakvo blago vi stvarate.

Preko 12.000 studenata je izašlo sa jednog od prvih fakulteta koji je osnovan u okviru Univerziteta u Novom Sadu. Isto toliko velikih ljudi, stručnjaka, humanista, nepokolebljivih boraca za naše živote, za naše zdravlje.

61. godina je veliki broj, za još veće rezultate ovog izuzetnog fakulteta

I ovaj vaš rođendan obeležavamo u godini najvećih izazova u savremenoj medicini, u godini u kojoj nemamo dovoljno reči da opišemo koliko smo zahvalni svim našim lekarima i svim medicinskim radnicima, herojima našeg vremena.

Želim ovom prilikom da izrazim veliko poštovanje prema nastavnom kadru fakukteta, zahvaljujući kojem ste postali rasadnik sjajnih kadrova: diplomiranih lekara , doktora stomatologije, farmaceuta i ostalih struka koje predstavljaju okosnicu našeg zdravstvenog sistema, koji su i najbilji ambasadori svoje zemlje, i ponos gde god da se nađu, širom sveta.

I danas kada vas sve pogledam, ja se ne bojim za našu budućnost - naveo je on.Vučević je istakao da je korona epidemijska kriza svima otvorila oči, i da smo shvatili da naša zemlja nema samo dobre lekare, već da imamo najbolje lekare! Da imamo heroje našeg doba!

Foto: Grad Novi Sad

 

- I nije Medicinski fakultet samo jedan od najboljih i najreprezentativnijih u poslednjih 61. godinu. On je mnogo više od vrhunske škole. On je škola života! - Pokazali ste kako se bori u najtežim danima epidemije. I ja sam kao gradonačelnik uvek mogao da računam na vaše profesore i studente, bili ste tu da pomognete, da edukujujete, da objasnite građanima.. da lakše i brže izađemo iz svega ovoga, i zdraviji i pametniji.

I zato danas želim da vam kažem još jednom, veliko hvala - istakao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)