VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU: Biće kiša i pljuskova, a evo kada stižu lepši dani

Novosti online

16. 05. 2021. u 16:24

VREMENSKA prognoza i sledeće sedmice donosi red sunca, red kiše, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНУ НЕДЕЉУ: Биће киша и пљускова, а ево када стижу лепши дани

Foto: A. Stevanović/Tanjug

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren vetar južnih pravaca, posle podne u skretanju na jak severozapadni. Minimalna temperatura od 9 do 15°C, maksimalna dnevna od 20 do 24°C, u Beogradu do 22°C.

U Srbiji u utorak sunčano, samo u toku jutra na jugu i jugoistoku ponegde sa kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura od 20 do 24°C. U sredu umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, kaže Đurić.

Biće relativno sveže, uz jak severozapadni vetar. U četvrtak dosta sunčanih intervala, posle podne ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće i dalje relativno sveže, maksimalna temperatura od 15 do 20°C. U petak sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 21 do 25°C.

U Beogradu u utorak sunčano i umereno toplo. Maksimalna temperatura do 22°C. U sredu umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće relativno sveže, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura 15°C. U četvrtak dosta sunčanih intervala, posle podne ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 19°C. U petak sunčano i toplo, maksimalna temperatura do 23°C, ističe meteorolog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...