OD JUNA SVADBE! Doktorka Kisić otkrila - već danas može da počne organizovanje kongresnih skupova i seminara sa manje od 100 ljudi

Novosti onlajn

14. 05. 2021. u 20:48

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da "praktično od danas" može da počne organizovanje kongresnih skupova i seminara sa manje od 100 ljudi.

ОД ЈУНА СВАДБЕ! Докторка Кисић открила - већ данас може да почне организовање конгресних скупова и семинара са мање од 100 људи

Foto: Printscreen

Kisić Tepavčević je izjavila da će od narednog meseca, ukoliko se nastavi ovakav trend vakcinacije i pada broja zaraženih, biti dozvoljeno i organizovanje svadbi i drugih proslava.

- Isključivo zavisi od nas, i ukoliko se nastavi ovakav trend vakcinacije - kazala je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da se u Beogradu procenat vakcinisanih punoletnih stanovnika približava do 50 odsto, a da u nekim gradskim opštinama procenat vakcinisanih, starijih od 65 godina, iznosi i do 80 odsto.

Prema njenim rečima, kolektivni imunitet se dostiže kada je 65 do 70 odsto onih koji su otporni na virus, odnosno vakcinisanih, a "kada bi se vakcinisali svi oni koji to mogu, virus bi nestao".

Podsetimo, na današnjoj sednici Kriznog štaba zaključeno je da će, ako se nastavi pad novozaraženih posle 21. juna moći da se održavaju i razna veća kolektivna okupljanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju