VUČIĆ OBIŠAO PUNKT ZA VAKCINACIJU U KASARNI "DEDINJE": MMF promenio prognoze za Srbiju - Predviđaju rast od 6 odsto (VIDEO)

Novosti online

13. 05. 2021. u 10:05 >> 11:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica u prostoru kasarne "Dedinje".

ВУЧИЋ ОБИШАО ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У КАСАРНИ ДЕДИЊЕ: ММФ променио прогнозе за Србију - Предвиђају раст од 6 одсто (ВИДЕО)

Foto: Printskrin


Predsednik stigao ispre kasarne "Dedinje"

Predsednik je rekao da sada imamo prosečno 23.000 vakcinisanih dnevno, što je kaže više nego ranije, ali ipak nije dovoljno. Vučić se raspitivao za koje vakcine su se opredelili prisutni, govoreći o lošoj kampanji koja se vodi protiv Astrazeneke. Predsednik je podsetio da je Velika Britanija njome imunizovala svoje stanovništvo, a da nijedan smrtni slučaj posle nje nije zabeležen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Mislim da je važno, da iako se zarazite sutra, lakše ćete da se izborite-rekao je Vučić, navodeći primer svoje majke, koja ja zahvaljujući vakcini, uspela da se izbori sa koronom, iako ima opstrukciju pluća.

- Ja sam se doborovoljno odlučio za kinesku vakcinu. Svaka je dobra, to je sigurno - rekao je Vučić prisutnim, koji su došli na vakcinaciju i dodao "da ništa ne boli".
- Bolje ćete da se osećate, a i sigurnije, i vi članovi vaše porodice-rekao je predsednik.
Vučić je pitao zdravstvene radnike imaju li dovoljno vakcina.
- Oko 180 ljudi, vojnika i članova njegovih porodica došlo je ovde da se vakciniše, zadovoljni smo, ali očekujemo da odziv bude daleko veći. Posle najave o finasijskog podršci za one koji se vakcinišu, imamo trostruko uveć broj vakcinisanih prvom dozom. Mislim da je to važno, to je jedan grad. To je oko 23.000 vakcinisanih. Obezbedili smo dovoljan broj vakcina- rekao je Vučić.

O procenama MMF

Predsednik je preneo najnoviju prognozu MMF-a za Srbiju prema kojoj će rast BDP-a u 2021. godini iznositi šest odsto.

- Izuzetno sam ponosan najvnovijom prognozom, koju sam dobio sinoć oko 22 ili 22.30 sati, da je MMF promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi pet odsto. EK je takođe promenila prognozu i rekla da će biti 5,3 odsto i sada je i MMF promenio na šest odsto - rekao je Vučić.

- To govori da Srbija odlično raste, odlično radi. Pricenjuju da će rast biti i veći u 2022. Čak su smanjili i stopu deficita - rekao je Vučić i dodao je da će probati da "idu na sedam odsto".


- Mi smo za 50 posto uvećali ukupnu ekonomiju Srbije za samo nekoliko godina-rekao je predsednik. On je naveo i da će 1. januara plata u Srbiji otići na 600 evra.


Ogromna ulaganja u Vojsku Srbije
Vučić je najavio i ogromna ulaganja u Vojsku Srbije.

Kada je reč o prištinskoj vojsci, najavljeno je da će izdvajiti godišnje 100 miliona za njihovo ministarstvo i vojsku, dok mi izdvajamo 2 milijarde, što su, kaže predsednik, neuporedivi podaci.

- Ne treba da se plašimo, ne mogu da nas ugroze, ali je namera jasna. Naše je da čuvamo mir i stabilnost - kaže Vučić.


Sastanak sa Stoltenbergom

- Ja ću već u nedelju da idem u Sloveniju, u ponedeljak su zvanični sastanci sa svim zvaničnicima iz regiona i to će biti jako interesantno. Posle njih idem direktno u Brisel da pregovaram o litijumu i novi ulaganjima. Sastanak sa NATO-om je od velike važnosti - ističe predsednik.

- Dobili smo informaciju da jedna od velikih sila će uskoro tražiti povlačenje Kfora i Unmika sa Kim. To je ono što me veoma brine. Pričaću sa Stoltenbergom o tome - rekao je predsednik.


O aferi prisluškivanje
-Nadležni organi rade svoj posao i ja u to neću da se mešam - rekao je Vučić. - Moje je da trpim, jedino mi je krivo kada napadaju moje dete, posebno sa mafijaške strane. Takve laži pisala je grupa Veljka Belivuka. Ja to nikada ne bih uradio nijednom detetu u Srbiji.

Biće iznenađenja, kaže, kada se sazna ko je ubio Kiću, za šta se čeka još dodatnih dokaza.

- Nadam se da od strašnog uplitanja deteta u laži neće biti ništa, ne samo mog deteta, već bilo kog drugog. Zašto to neki rade... Valjda su željni vlasti, ali ne razumem da žele da dođu na vlast preko leševa dece - kaže predsednik.

Predsednik kaže da smo do sada imali kriminalne i loše vlasti, pa su političari naučili da govore "sve je više gladnih u Srbiji, frižideri su nam prazni".

- Kada danas to čujete, vidite da nije tačno. Plate nisu nikada bile više, penzije isto! I to su činjenice. Borićemo se i moraće da budu još više. Danas su nam frižideri prepuni, kontejneri takođe, bacamo tone hrane - kaže predsednik.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)



"Srbija će biti jedina zemlja u regionu koja će imati institut za sekvenciranje genoma"

Predsednik je rekao da zdravstvo postaje jedan od četiri stuba napretka države, stoga mora da se radi na njegovom napretku.

- Srbija će biti jedina zemlja u regionu koja će imati institut za sekvenciranje genoma - kaže Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024