MINISTAR VULIN NAJAVLJUJE: Do kraja godine pozornici u svim većim gradovima

Tanjug

11. 05. 2021. u 15:24

DO kraja ove godine u svim većim gradovima u Srbij biće raspoređeno 400 policajaca pozornika, kao još jedan odgovor države na ulični kriminal, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

МИНИСТАР ВУЛИН НАЈАВЉУЈЕ: До краја године позорници у свим већим градовима

Foto: I. Mitić

"Građani će imati kome da se požale, a pozornik će u svom rejonu znati ko se gde okuplja, ko dolazi ispred škola, a nije mu tu mesto", rekao je Vulin.

Poručio je da će policija kriminalcima učiniti život nemogućim, i gde god da budu, biće prisutna i sprečiće njihove kriminalne poslove.

-Pokrenuli smo i akciju ''Gnev'', gde je svaka policijska uprava dostavila spisak ljudi koji su bezbednosno zanimljivi iz bilo kog razloga. Ako ne možemo da dokažemo da se bavi drogom, možda ima zgradu koju gradi ''na crno'', naveo je ministar Vulin i podvukao da nije bitno za šta će kriminalac da „padne“, već da "važno je da padne“.

Smatra da je bitno da kriminalci znaju da će im život biti teži.

-Pozornici i, naravno, čitava policija će se pobrinuti i raditi na tome da to tako i bude, uz puno poštovanje zakona", rekao je ministar Vulin, na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!