NSZ IZBRISAO SA LISTE 18.551 NEZAPOSLENOG: Ko se ne javi na biro skidaju ga sa liste

J.Ž.S.

11. 05. 2021. u 11:08

SA evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u martu je izbrisan 18.551 nezaposleni. Njih 7.668 nisu se pridržavali zakonskih odredaba, a 6.735 neopravdano se nije javilo ili odazvalo pozivu NSZ-a, zbog čega su izbrisani na određeni rok, dok se 827 građana nije odazvalo na individualni razgovor sa savetnikom, a devet nezaposlenih je svojom krivicom prekinulo ili nije završilo dodatno obrazovanje

НСЗ ИЗБРИСАО СА ЛИСТЕ 18.551 НЕЗАПОСЛЕНОГ: Ко се не јави на биро скидају га са листе

Foto: NSZ

Prema statistici NSZ 19 nezaposlenih nije se javilo poslodavcu, dok osam građana nije prihvatilo dodatno obrazovanje i obuku, a samo sedam njih je odbilo ponuđeno učešće u programu aktivnih mera za zapošljavanje.

Ipak, evidencija o nezaposlenima prestala je da se vodi i zbog toga što su se neki zaposlili, kao i zbog ostalih aktivnosti, i to za 9.419 građana, a zanimljiv je podatak da su od svih tih ljudi samo dve nezaposlene osobe osnovale samostalnu delatnost sredstvima NSZ-a, zbog čega su izbrisane sa biroa rada, dok je 412 ispunilo uslov za penzionisanje. Među njima, 714 je navršila 65 godina.

Sa evidencije su se tokom marta odjavile i 234 nezaposlene osobe, a 76 iz ostalih razloga. Među takvima su bili i slučajevi smrti ili preseljenja korisnika.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a