MENJA SE ZAKON VEZAN ZA GRADSKU BUKU: Šta to znači za kafiće? I reka Sava dobija "poseban brod"

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 12:15

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić razgovarali su danas o planiranim izmenama i dopunama Zakona o buci i dinamici usvajanja ovog akta, kako bi se unapredili mehanizmi za rešavanje problema buke, koju građani najviše osećaju u letnjoj sezoni zbog ugostiteljskih objekata.

МЕЊА СЕ ЗАКОН ВЕЗАН ЗА ГРАДСКУ БУКУ: Шта то значи за кафиће? И река Сава добија посебан брод

Ugostiteljski objekti na reci / Foto N. Skenderija

Vujović i Vesić su razgovarali o tome da se izmenama Zakona omogući da komunalna gradska milicija i inspektori zaštite životne sredine, po prijavi građana, mere nivo buke na licu mesta.

- Buka koja dolazi iz pojedinih ugostiteljskih i drugih objekata, posebno u stambenim zgradama, nije prihvatljiva za građane - poručila je Vujović i dodala:

Kako bismo efikasnije rešili ovaj problem, potrebno je da izmenimo propise, pre svega u delu da republički inspektori i komunalna gradska milicija mogu da reaguju na licu mesta. Ovaj problem moramo da rešavamo zajedno, kako bismo mogli da pomognemo građanima koji imaju problem s bukom".

Ministarka i zamenik gradonačelnika dogovorili su saradnju i kada je reč o kontroli zagađenja vode.

Za kontrolu zagađenja, pre svega na reci Savi, koristiće se brod "Argus", koji je naučna laboratorija. Brod će biti korišćen tokom vikenda, budući da je uočeno da pojedini privredni subjekti vikendom ispuštaju u reku nedozvoljene materije.

- Apelujem na sve privredne subjekte da poštuju zakon. Inspektori zaštite životne sredine i komunalna milicija Grada Beograda će zajedno, koristeći brod "Argus", kontrolisati da li je povećano zagađenje Save. Najstrože ćemo

sankcionisati sve privredne subjekte za koje utvrdimo da su kršili zakon - poručila je Vujović.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april