KAKO DA IZBEGNETE GUŽVE? Očekuju se veliki zastoji, ovo su najbolji alternativni pravci

Novosti online

04. 05. 2021. u 11:55

VASKRŠNjI i prvomajski praznici su gotovi i mnogi građani se vraćaju danas kućama.

КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГУЖВЕ? Очекују се велики застоји, ово су најбољи алтернативни правци

Foto: Novosti

Međutim, zbog radova na putevima i pojačanog inteziteta saobraćaja, poslepodne se očekuju veliki zastoji u saobraćaju, posebno na auto-putu "Miloš Veliki " i Ibarskoj magistrali koje većina vozača koristi za put.

Imajući ovo u vidu, iz Auto moto saveza Srbije su dali nekoliko mogućih alternativnih pravaca.

Autoput "Miloš Veliki" znatno je skratio putovanje između Beograda i Čačka.

Međutim, kako se na autoputu E-763, petlja Takovo - Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom "Sokolići 1" mogu se očekivati veliki zastoji na obilaznici oko Čačka i gužve na samom auto putu.

Kako su rekli u Auto moto savezu Srbije, vozači imaju dve alternative - da od Požege krenu preko Ovčarske klisure ili da skrenu prema Kosjeriću a onda zatim putem prema Valjevu, do naplatne rampe Lajkovac.

Ako ipak krenu "Milošem Velikim", iz Auto moto saveza su rekli da će na velikim displejima na auto putu biti informacije o zastojima i mogućim alternativnim pravcima.

Mnogi vozači se opredeljuju za povratak kući Ibarskom magistralom. Međutim, kako je Ibarska godinama preoterećena, očekuje se da će i danas biti pritisak na ovom pravcu.

Iz Auto moto saveza su vozačima preporučili da od Gornjeg Milanovca krenu preko Rudnika krenu prema Topoli a onda do Stepojevca.

Oni zatim savetuju da se Beogradu priđe preko Mladenovca, preko naplatne rampe od Mali Požarevac ili pravcem preko Sopota.

Iz Automoto saveza poručuju vozačima da se informišu pre polaska na put.

Gužve su poslepodne neminovne tako da se mora računati na to da će se kasnije stići na odredište. Vozači bi trebalo da poštuju signalizaciju zbog mnogobrojnih radova na putu kao i da voze prilagođenom brzinom.

U slučaju potrebe, vozači mogu kontaktirati njih ili Puteve Srbije.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...