„BEBA POD STALNIM NADZOROM LEKARA“ – Doktor Perišić: Smrt porodilje iz Zaječara bila je jako težak trenutak za sve

Tanjug

30. 04. 2021. u 09:42

BEBA preminule porodilje u Nišu koja je bila zaražena korona virusom, oseća se dobro i pod stalnim je lekarskim nadzorom, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić.

„БЕБА ПОД СТАЛНИМ НАДЗОРОМ ЛЕКАРА“ – Доктор Перишић: Смрт породиље из Зајечара била је јако тежак тренутак за све

Foto: Klinika za anesteziju

On je rekao za TV Pink da je smrt 26-ogodišnje porodilje iz Zaječara, koja se pre tri dana porodila u niškom Kliničkom centru, bio težak i emotivan trenutak za zaposlene u toj ustanovi.

- Porodilja je videla svoje dete na nekoliko minuta i to je jedino lepo što se dogodilo. Milica je rođena kao zrelo dete posle 35 nedelja i biće dobro - rekao je Perišić.

Dodao je da je strašno što se tako završio jedan život i naglasio značaj vakcinacije protiv virusa korona.

Podsetio je na podatak koji je izneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar da 99 odsto pacijenata koji su u intenzivnoj nezi i na respiratoru nisu vakcinisani protiv virusa korona.

Perišić je rekao da vakcinacija daje rezultate i da je Domu zdravlja u Nišu vakcinisano skoro 50 odsto pacijenata, kao i da su u Kliničkom centru Niš u poslednje tri nedelje vakcinisane rizične grupe.

- Od 360 pacijenata koje smo vakcinisali u protekle tri nedelje i čiju revakcinaciju započinjemo danas, samo jedan pacijent je imao reakciju koja se ne može nazvati alergijskom već pre strahom od igle - kazao je Perišić.

Naveo je da u Nišu pada broj novozaraženih i hospitalizovanih i da brojke jesu bolje, ali ne toliko da bi bilo popuštanja mera.

Dodao je da je u sredu bilo više prijema nego otpusta, a u četvrtak više otpusta i da je prvi put posle nekoliko manje od 200 pacijenata u kovid stacionaru novog Kliničkog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)