Meridian doneo radost i slatke pakete u Svratište za decu ulice

Promo

30. 04. 2021. u 12:00

U najnovijoj humanitarnoj akciji pomoć je upućena Centru za integraciju mladih

Меридиан донео радост и слатке пакете у Свратиште за децу улице

Foto: Promo

Uoči najradosnijeg praznika, Uskrsa, kompanija Meridian obezbedila je slatke paketiće za najmlađe koji će i tokom ovog praznika biti primorani da svoj mir, zaštitu i podršku, potraže pod krovom Svratišta za decu ulice, u Krfskoj 7a.

Nakon milionskih iznosa koje je kompanija Meridian u proteklim mesecima usmerila ka donacijama zdravstvenom sistemu i borbi protiv epidemije COVID-19, u najnovijoj humanitarnoj akciji pomoć je upućena Centru za integraciju mladih koji pomaže jednoj od najugroženijih kategorija na svetu, a to su deca koja rade ili žive na ulici.

Foto: Promo

- Epidemija COVID-19 razdvojila nas je od ljudi koje volimo i opteretila strahom i neizvesnošću da ćemo se ikada vratiti slobodnom životu ispunjenom radošću. Najveći broj građana osetio je novonastale okolnosti kao veliki teret. Međutim, postoje i oni naši sugrađani koji se zbog loših uslova života još teže nose sa posledicama globalne epidemije, a to su naši najmlađi koji žive i rade na ulici. Svratište za decu ulice obavlja veoma važan posao jer pomaže deci koja žive veoma težak život i daje im podršku kako bi izašli iz siromaštva. Pokušali smo da ih u tome podržimo i doprinesemo da se duh najradosnijeg hrišćanskog praznika, koji pre svega slavi život, prenese i u prostorije Svratišta i među decu koja tokom praznika zatrebaju njihovu pomoć. Meridian će svakako nastaviti sa svojim aktivnostima pomoći najugroženijima. To je naša privilegija i naša obaveza - izjavio je Vuk Dinčić, direktor operativnih poslova u kompaniji Meridian.

U ime Centra za integraciju mladih i usluge Svratište za decu, na “slatkoj” donaciji kompanije Meridian, zahvalila se Neda Marjanović.

- Bez ovakve podrške naše Svratište ne bi opstalo 14 godina, koliko postoji. Hvala kompaniji Meridian koja je prepoznala značaj Svratišta i pomogla nam donacijom proizvoda koji su nam uvek potrebni.

Foto: Promo

Kompanija Meridian ne zaboravlja na najugroženije, a najnovija humanitarna akcija još jedan je dokaz da se kompanija Meridian nalazi na prvoj liniji borbe za dobrobit onih kojima je najteže.

Svratište za decu ulice već 14 godina predstavlja sigurno mesto za decu uzrasta od 5 do 15 godina koja žive ili rade na ulici, zbog čega su izložena mnogim rizicima. U Svratištu, ona mogu dobiti redovne obroke, čistu odeću i obuću, podršku i zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)