POSLE HRVATA, TESLU PRISVAJAJU I AMERIKANCI: Nesmotrena izjava ambasadora Godfrija - loša šala ili pokušaj provokacije?

Novosti online

29. 04. 2021. u 15:52

AMBASADOR SAD u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, poznati naučnik i genije Nikola Tesla - Amerikanac.

ПОСЛЕ ХРВАТА, ТЕСЛУ ПРИСВАЈАЈУ И АМЕРИКАНЦИ: Несмотрена изјава амбасадора Годфрија - лоша шала или покушај провокације?

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Depositphotos/Vikipedija

Podsetimo, Tesla je do juče za Ambasadu SAD u Beogradu bio Srbin što se može videti i u reklamnoj kampanji "Vi ste svet", u njenoj režiji. 

Međutim, Godfri je danas na svečanom ispraćaju novog aviona Er Srbije erbas A330 sa likom Nikole Tesle na prvi let za Njujork rekao da se ovde ljudi najlakše naljute kada čuju od drugih da je Tesla njihov po rođenju i da u tome greše i jedni i drugi.

- Znam da je Srbe najlakše naljutiti ako drugi kažu da je Nikola Tesla njihov po rođenju! Žao mi je, ali grešite i jedni i drugi, po meni - on je Amerikanac! Ne po rođenju nego po svom izboru - kazao je američki ambasador, koji je novom avionu u floti Er Srbije poželeo srećan put i miran let.

- Pre nego što me gađate pokvarenim jajima podsetiću da smo mi Amerikanci ponosni na naslednike u SAD bilo da imaju japanske, meksičke, srpske korene. Isto važi i za Nikolu Teslu, koji je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin - dodao je Godfri.

Naveo je i da je Tesla simbol inovacije, istrajnosti, značaja obnove i novih početaka, kao i odnosa SAD i Srbije. 

On je dodao da on lično ima niz imena i predloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije - Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)