PREMINULA NOVINARKA ALEKSANDRA BOŽOVIĆ: Autorka poznate emisije sa RTS-a izgubila bitku sa teškom bolešću

Novosti onlajn

28. 04. 2021. u 09:45

ALEKSANDRA Božović, novinarka Radio televizije Srbije, preminula je u Kliničkom centru Srbije u 58. godini, posle kraće i teške bolesti.

ПРЕМИНУЛА НОВИНАРКА АЛЕКСАНДРА БОЖОВИЋ: Ауторка познате емисије са РТС-а изгубила битку са тешком болешћу

Foto: Printscreen/Jutjub

Radila je u Ekološkoj redakciji Obrazovno-naučnog programa RTS. Završila je Filozofski fakultet u Beogradu, radni vek provela je u Radio-televiziji Srbije. Bila je članica NUNS-a.

Aleksandra je uređivala emisije posvećene ekologiji, baveći se tom problematikom s kritičkog aspekta. Godinama je uređivala veoma popularnu i zapaženu emisiju "Životna sredina i zdravlje", koja se emituje na RTS 2, kao i na tematskim kanalima RTS-a. Jedna od značajnijih tema kojima se bavila je priča o Mini-hidroelektranama i zagađenju vazduha u Boru.

Poznata je kao novinar na koga se treba ugledati, jer je u svojim emisijama bila oštra, tačna, tematski jasna. Sagovornici u emisijama bili su joj eminentni stručnjaci, akademici, profesori, kolege. Za svoj rad dobila je mnogobrojna inostrana i domaća priznanja.

Poslednji projekat na kome je radila je "Rukumijski posni kuvar", koji je posvetila uskršnjem postu, sniman u manastiru Rukumija, nedaleko od Velikog Gradišta.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)