"OTIŠAO NA POSAO, VRATIO SE U KOVČEGU": Mladom doktoru Nenadu koji je izgubio bitku sa koronom otkriven nadgrobni spomenik

Novosti onlajn

25. 04. 2021. u 17:26

DANAS je na Topčiderskom groblju u Beogradu otkrivena nadgrobna ploča preminulom anesteziologu dr Nenadu Maksimoviću koji je 4. januara ove godine izgubio bitku sa korona virusom.

ОТИШАО НА ПОСАО, ВРАТИО СЕ У КОВЧЕГУ: Младом доктору Ненаду који је изгубио битку са короном откривен надгробни споменик

Foto: Facebook

Mladi lekar radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC "Dr Dragiša Mišović". Za njim je ostala 88-godišnja baka koja je ranije pričala o tome kako ga je odgajala od 1.700 grama, koliko je imao na rođenju. Rodio se osam dana po pogibiji oca. Sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a unuka je odgajala sa svojim mužem, Nenadovim dedom.

Deda je preminuo tokom studija, a student medicine i njegova ostarela baka nastavili su da guraju kroz život. Pričala je i kako se molila da ne upiše medicinu, jer se nadala da se što pre osamostali. Kada je ipak postao "vladar iz senke", kako je doživljavao anesteziologe, deficitarne u zdravstvenom sistemu, ponosila se njegovim delima.

Danas je na groblju bila da otkrije uklesanu fotografiju svoga prerano preminulog unuka. Sa stetoskopom oko vrata i u zelenoj uniformi blago se osmehuje prisutnima sa slike.

Bakin život se potpuno promenio. Kaže kako je ostala potpuno sama. Seti se komšija koji brinu o njoj, pa ih zahvalno spomene. Ipak, kaže kako i dalje u neverici čeka Nenada da se vrati s posla.

- Otišao na posao, vratio se u kovčegu - rekla je.

Kaže kako su sve njegove stvari ostale kako ih je on ostavio, njegov krevet. Kaže i kako čeka noć da legne i dan da ustane.

Oko nje omladina, kolege i prijatelji pokojnog doktora Maksimovića, svako sa osmehom za Nenadovu baku.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)