KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Novinarka Tamara Grujić puštena na slobodu

Tanjug

18. 04. 2021. u 18:13

PRIPADNICI policije na Kosovu priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić, koja u južnoj srpskoj pokrajini realizuje epizode za emisiju "S Tamarom u akciji", a ona je posle nekoliko sati puštena na slobodu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Новинарка Тамара Грујић пуштена на слободу

Foto promo

Direktor Kancelarije Petar Petković kazao je da je Grujićevu i članove njenog tima policija nekoliko sati držala u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

Ističe da Grujić u saradnji sa Kancelarijom za KiM realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na KiM.

U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju, međutim, policija ih je tom prilikom privela.

- Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije kojima vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika - naveo je Petković.

Naglašava da očigledno u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene takvih metoda zastrašivanja.

- O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svih medijskih udruženja - istakao je Petković.

Navodi da je nedopustivo da medijski radnici budu mete bilo čije politike i dodaje da je neophodno da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)