POZNATI METEOROLOG NAJAVIO ZAHLAĐENJE I U MAJU: Od ponedeljka do 20 stepeni, a onda pad temperature - otkriva i kakvo nas leto čeka

Novosti online

18. 04. 2021. u 10:02

METEOROLOG Đorđe Đurić istakao je za TV Pink kako će vreme do kraja aprila biti dosta promenljivo, ali da nas već od sledeće nedelje očekuje porast temperatura.

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ЗАХЛАЂЕЊЕ И У МАЈУ: Од понедељка до 20 степени, а онда пад температуре - открива и какво нас лето чека

Foto: Depositphotos

Đurić kaže da ćemo od ponedeljka imati temperature do 20 stepeni, ali i da nas zatim čeka manje zahlađenje početkom maja.

Temperature odgovaraju vrednostima za novemebar mesec, kreću se između 2 i 8 stepeni. Konačno jutros nema mraza. Ovaj april će biti dosta promenljiv, kao što je započeo, tako će se i završiti. Već smo ušli u topliji deo godine, koliko god deluje da nije tako, tako da će temeprature već sledeće nedelje biti u skladu s kalendarom, pa ćemo imati do 20 stepeni. Zatim će biti malo zahlađenje, ali ne kao ovo danas - priča Đurić.

Foto: Printskrin TV Pink

 

Na pitanje šta se dogodilo s vremenom, pa je april ove godine toliko hladan da smo čak imali i sneg, Đurić istiće da to nije prvi slučaj, a zatim je podsetio i kako su snežne padavine zahvatile Beograd 1996. i 1997. godine. Takođe, napomenuo je i da je bilo slučajeva kada je u aprilu temperatura išla čak do 30 stepeni, kao što je to bio slučaj 2018. godine.

Ovo je uobičajeno. Vidimo da je sneg u aprilu u Beogradu padao 1996. godine i 1997. godine. Prošlo je 20 godina i više, pa je pao sneg. Isto tako april zna da pokaže i svoje lepe strane, bilo je i situacija kada su temperature u aprilu bile i do 30 stepeni 2018. godine - kaže Đurić.

DA LI NAS ČEKA KIŠOVITO LETO?

Kada je reč o prognozama za leto, Đurić ističe da će tada biti toplo vreme, ali bez tropskih temperatura.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece