VUČIĆ DANAS NA TAKTIČKOJ VEŽBI "ODGOVOR 2021": Učestvuje više od 1.200 pripadnika Vojske i oko 300 pripadnika policije

Tanjug

17. 04. 2021. u 08:58

NA poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" danas će biti održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ ДАНАС НА ТАКТИЧКОЈ ВЕЖБИ ОДГОВОР 2021:  Учествује више од 1.200 припадника Војске и око 300 припадника полиције

Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić će najpre prisustvovati prikazu na poligonu "Orešac" u 11 sati, a potom u 12.30 izvođenju vežbe na poligonu "Pasuljanske livade", najavila je pres služba predsednika Republike.

Vežbi će prisustvovati i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ministri odbrane Nebojša Stefanović, unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, saopštila su ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova.

Vežba se istovremeno izvodi na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" i u njoj učestvuje oko 1.500 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

U završnici zajedničke vežbe danas će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (58)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost