U SVIM TURISTIČKIM AGENCIJAMA: Prijava za vakcinu prilikom kupovine aranžmana za putovanje

Tanjug

16. 04. 2021. u 15:20

GRAĐANI Srbije koji nameravaju da putuju, mogu od danas prilikom ugovaranja aranžmana u svim turističkim agencijama da se prijave za vakcinaciju.

У СВИМ ТУРИСТИЧКИМ АГЕНЦИЈАМА: Пријава за вакцину приликом куповине аранжмана за путовање

Foto: Depositphotos

Građani Srbije koji nameravaju da putuju, mogu od danas prilikom ugovaranja aranžmana u svim turističkim agencijama da se prijave za vakcinaciju.

Novi način iskazivanja interesovanja za vakcinaciju iniciralo je Ministarstvo za turizam, trgovinu i telekomunikacije.

Kako je na predstavljanju ove nove usluge rekla resorna ministarka Tatjana Matić, proširivanje mogućnosti za prijavu je u duhu politike naše države, premijerke i predsednika države koji shvataju da je vakcinacija jedini izlaz iz ogromne ekonomske krize u kojoj se svet našao zbog pandemije.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović je naveo da je u saradnji sa Ministarstvom turizma i telekomunikacija i svim turističkim agencijama u Srbiji napravljeno softversko rešenje putem koga građani u agencijama mogu da se prijave za vakcinisanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ocu svoje pare

17.04.2021. 00:24

A je l mogu kad odem u agenciju da dobijem pare od prošle godine? Ne zanimaju me nikakva turistička putovanja više dok ovo ludilo ne prodje! Neću da idem na more i nosim masku! Odoh u selo!