NAPRED TORLAK, NAPRED SRBIJA! Vučić saopštio sjajne vesti - kreće proizvodnja četvorolovalentne vakcine za grip (VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2021. u 14:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije i saopštio sjajne vesti.

НАПРЕД ТОРЛАК, НАПРЕД СРБИЈА! Вучић саопштио сјајне вести - креће производња четвороловалентне вакцине за грип (ВИДЕО)

Foto: Instagram

- Dragi narode, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, mnogim ministrima, ali i sa svim stručnim ljudima u oblasti farmacije i medicine doneli smo nekoliko važnih odluka.

Kako je rekao, država će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina, za grip, tetanus, difteriju i vakcine protiv kovida 19.

- Za naš torlak još 20 miliona evra, za uređenje prostorija i obnovu fasada, uredićemo i parkove i pristupne puteve. Od torlaka hoćemo da napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u celoj Evropi - naveo je predsednik.

Predsednik je saopštio i velike novosti.

- Ono što je najradosnija vest je da od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan, i ulazimo u proces proizvodnje četvorolovalentne vakcine za grip.

Predsednik je naveo da veruje da će ovaj postupak biti gotov za nekoliko meseci.

- Velike novosti. Napred Torlak, napred Srbija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (39)

Paralelno

16.04.2021. 15:24

Koliko ce nova fabrika vakcine protiv Kovid-a koja se planira graditi u kooperaciji sa kinezima na drugoj lokaciji biti kurentna u odnosu na fabriku TORLAK i njene proizvode ???

Milica

16.04.2021. 16:59

Srbija je zemlja vrhunskih medicinskih i farmaceutskih strucnjaka, koji ce svoje znanje i sposobnosti moci da iskoriste na nasem najznacajnijem institutu za viruse i serume Torlak. Proizvodnja vakcina protiv korona virusa je sjajna vest ne samo za nasu zemlju vec i citav region koji muku muci sa nabavkom vakcina.

Nena

16.04.2021. 20:01

Srbija ce biti prvi izvoznik vakcina na trzistu iz ovog dela sveta, proizvodicemo rusku i kinesku vakcinu na Torlaku, pa kome sta vise odgovara koristice tu vrstu vakcine za imunizaciju na korona virus

ena

16.04.2021. 20:03

Renoviranjem Torlaka, i ulozenog velikog novca, doprinece boljem i uspesnijem razvoju vakcina ruskih, a uskoro i kineskih, gde ce moci kasnije da se izvozi i narod ce moci da se vakcinise i zastiti od korona virusa

Jovana

16.04.2021. 20:09

Samo jako, sad idemo najjace, moramo biti prvi i na izvozu vakcina, jer nam je omoguceno da proizvodimo rusku, a uskoro i kinesku vakcinu, ceo Balkan, a i sire imace vakcine iz Srbije