EKOLOGIJA DOŠLA NA RED: Ministarstvu životne sredine dodatne pare iz budžeta

J. Su.

16. 04. 2021. u 13:43

PREDLOŽENIM izmenama Zakona o budžetu za 2021. godinu, resor ekologije bi mogao da bude bogatiji za četiri milijarde dinara.

ЕКОЛОГИЈА ДОШЛА НА РЕД: Министарству животне средине додатне паре из буџета

Foto N. Živanović

Ovu godinu obeležiće najveća ulaganja do sad u životnu sredinu.Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetu za 2021, upućen je u skupštinsku proceduru. Ako poslanici usvoje ovaj akt, Ministarstvo zaštite životne sredine raspolagaće sa 12,3 milijarde dinara za ovu godinu.

Kako je rekla ministarka životne sredine Irena Vujović, sa uvećanim budžetom imaćemo još više sredstava na raspolaganju iz kojih ćemo rešavati ekološke probleme u Srbiji.

- Država će nastaviti da finansira projekte kojima je cilj smanjenje aerozagađenja - kazala je Vujović. - Pozivam lokalne samouprave da prate naše konkurse i iskoriste podršku koju ćemo im dati. Pomagaćemo gradovima i opštinama da saniraju divlje deponije na svojim teritorijama. Već smo sproveli javni poziv kojim smo ih pozvali da mapiraju sve lokacije na kojima se nedozvoljeno odlaže otpad.

Ministarka je rekla da je budžet uvećan kako bi bila dostupna sredstva za pokretanje kapitalnih projekata, kao što je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u 28 lokalnih samouprava, ali i za kompletnu zamenu kotlova u gradskoj toplani u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist