SRPSKA ARMIJA MOĆNO GAZI: Sve spremno za završni dan vežbe "Odgovor 2021" (VIDEO)

Novosti online

15. 04. 2021. u 19:06

GENERALNA proba završnice Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ održana je danas na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“.

СРПСКА АРМИЈА МОЋНО ГАЗИ: Све спремно за завршни дан вежбе Одговор 2021 (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Generalnoj probi prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na poligonu “Orešac“ danas je prikazana sposobnost specijalnih jedinica Vojske Srbije i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazale su postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad. Dejstvovala je lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane. Jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)