STEFANOVIĆ NA VMC KARABURMA:Godina borbe za najteže pacijente

Tanjug

14. 04. 2021. u 18:17

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas lekare i medicinsko osoblje vojne bolnice Karaburma, koji više od godinu dana leče kovid pacijente sa najtežim simptomima i pozvao je građane da zajedno pokažemo poštovanje prema zdravstvenim radnicima tako što ćemo poštovati mere i vakcinisati se.

СТЕФАНОВИЋ НА ВМЦ КАРАБУРМА:Година борбе за најтеже пацијенте

Foto: MO Srbije

-Danas zaista imam privilegiju da budem u društvu ovih izuzetnih ljudi, koji već više od godinu dana ovde, u VMC Karaburma, rade u kovid sistemu i koji od tog 6. aprila 2020. godine do danas nisu imali ni dana ni noći odmora-, rekao je Stefanović.

Od aprila prošle godine kada je VMC Karaburma ušla u kovid sistem u njoj je zbrinuto više od 2.300 pacijenata, dok se trenutno na lečenju nalaze 102 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru.

Ministar je podsetio da su svi pacijenti koji se trenutno leče u vojnom kovid sistemu sa teškim simptomima i da im je potrebna konstantna nega.

Foto: MO Srbije

-Celokupno medicinsko osoblje, i lekari i tehničari i medicinske sesre, ali i drugi zaposleni koji im pomažu u tome, bave se njima 24 sata, pružaju im negu, leče ih, bore se za njih, hrabre ih i maksimalno su posvećeni pacijentima. Oni su pravi heroji naše zemlj i hteo sam da im se još jednom zahvalim, ali i da pozovem druge građane da to ne ostane na rečima, nego da im se zahvalimo na najbolj mogući način, a to je da budemo disciplinovani, da poštujemo mere, da se vakcinišemo i ohrabrimo i druge da se vakcinišu- rekao je ministar odbrane.

Foto: MO Srbije

Simbolično, u znak pažnje i zahvalnosti lekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu tokom godine za nama, ministar ih je danas iznenadio tortom dekorisanom grbom Ministarstva odbrane.

Oni su zahvalili na ukazanom poverenju i podršci koju im ministar pruža dodajući da sve izdržavaju stoički, prvenstveno zbog dobre organizacije i međusobnog poštovanja.

Ministar je, inače,tokom današnje posete rekao i da će u VMC Novi Beograd sutra početi sa radom Dečja kovid ambulanta koja će raditi od 8 do 17 sati svakog dana, uključujući i vikende i praznike, a u kojoj će deca vojnika i vojnih penzionera moći da se testiraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)