ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU! Ruska vakcina počela da se proizvodi u "Torlaku" - naša zemlja prva u Evropi pravi Sputnjik Ve

Novosti onlajn

14. 04. 2021. u 18:19

NA institutu „Torlak“ je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ! Руска вакцина почела да се производи у Торлаку - наша земља прва у Европи прави Спутњик Ве

Foto I. Marinković

- RFPI i Institut za virusologiju i vakcine „Torlak“ objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona Sputnjik Ve“ u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi „Sputnjik Ve“. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima - saopštili su u fondu.

- Danas je u prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija @rdif_press

Vlade Rusije @minpromtorg_rus i ruske farmaceutske kompanije Generijum u Institutu Torlaku izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine @sputnikvaccine. Od 20. maja kreće proizvodnja! - napisao je Nenad Popović na svom Tviter nalogu. 

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.  

- U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta „Torlak“ u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine „Sputnjik Ve“. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu - izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad