NAJMLAĐI PACIJENT IMA 21 GODINU: Loši brojke iz Beogradske arene - Od 311 pacijenata, na kiseoniku 288

Tanjug

14. 04. 2021. u 16:36

BEOGRADSKA Arena beleži mali pad broja kovid pacijenata u odnosu na period od pre nedelju dana, kada se tražilo i mesto više, izjavio je danas medicinski koordinator te kovid bolnice, pukovnik Predrag Bogdanović, koji je upozorio da svi oboleli imaju obostranu upalu pluća.

НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕНТ ИМА 21 ГОДИНУ: Лоши бројке из Београдске арене - Од 311 пацијената, на кисеонику 288

Foto: P. Milošević

- Svi pacijenti na prijemu zahtevaju kiseonične terapije. Od 311 pacijenata u Areni, 288 je na kiseoničkoj terapiji, najviše ih prima koncentrovani kiseonik iz centralnog dovoda, a manji preko koncentratora - rekao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, juče su u Arenu primljena 23 pacLoijenta, a otpušteno ih je isto toliko. 

- Tri pacijenta su zbog pogrošanja stanja morala da budu prebačena u druge kovid bolnice, na intenzivnu negu - naveo je Bogdanović.

Pukovnik je rekao da svi pacijenti u Areni imaju obostranu upalu pluća i da poslednjih meseci beleže pacijete sa ozbiljnijom kliničkom slikom.

Pacijenti u bolnici, kako dodaje, provode u proseku dve do tri nedelje, ali je bilo i onih koji su imali dobar odgovor na terapiju i izašli za 10 dana kao i onih koji su ostali duže od mesec dana.

Trenutno u Areni najmlađi pacijent ima 21 godinu a najstariji 84. 

- Lečili smo ljude stare i 17 i 94 godine, i taj najmlađi i najstariji pacijent uspešno su izlečeni - rekao je Bogdanović.

U Areni se, navodi on, svi pacijenti leče kao i u svakoj drugoj bolnici po nacionalnom protokolu - verzija 1, a pored medikamenata dobijaju i kiseoničnu terapiju, koja je osnov lečenja. O njima brinu najbolje ekipe zdravstvenih radnika iz više od 20 ustanova civlinog sektor, kao i lekari sa VMA koji su vođe ekipa. Bogdanović je pozvao sve da poštuju mere i da se vakcinišu kako bi kontrolisali epidemiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)