HITNO STATI NASILJU NA PUT: Rakić osudio napad na mladića iz Gračanice

Tanjug

14. 04. 2021. u 12:33

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić istakao je danas, nakon napada na L.D. (19), srpskog mladića u Gračanici, da je to što se poslednjih dana događa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nedopustivo i da se takvoj vrsti nasilja mora hitno stati na put.

ХИТНО СТАТИ НАСИЉУ НА ПУТ: Ракић осудио напад на младића из Грачанице

Foto Tanjug

- Pre četiri dana je dvoje srpskih mladića napadnuto flašama u bašti kafića u Severnoj Mitrovici, sinoć smo imali dobacivanja, nakon toga i napad na srpskog mladića u Gračanici koji je bio u društvu devojke i svoje sestre. Šta da sledeće očekujemo i da li naša deca treba da žive u okolnostima u kojima ne znaju šta će da im se desi ako izađu na ulicu?- upitao je Rakić.

On je istakao da je napad na mladića za krajnju osudu čitavog društva, a za nadležne institucije crveni alarm za reakciju i sprečavanje nasilja.

- Ugrožavanjem bezbednosti se nanosi velika šteta našim težnjama da svi žive u slobodnom i mirnom okruženju- naveo je Rakić.

Pozivajući nadležne institucije da hitno zaustave napade, Rakić je istakao i da ne treba dozvoliti da dođe do toga da načinjena šteta sledećeg puta ne može da se sanira i da bude većih posledica, jer će tada biti kasno za svaki vid reakcije.

- Pozivam i predstavnike međunarodnih organizacija i institucija da ulože svoj trud i daju doprinos na smirivanju učestalih incidenata jer je od suštinske važnosti da na Kosovu svi mirno živimo- zaključio je Rakić.

Srpskog mladića L.D. (19) iz Gračanice, sinoć su napala i pretukla trojica Albanaca ispred Centra građanske energije u tom gradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)