"MISLIM DA ĆEMO GA SE SVE VIŠE SEĆATI ": Otkrivena spomen ploča velikom doktoru Lazi (FOTO/VIDEO)

D. MILjKOVIĆ

14. 04. 2021. u 12:02

DANAS se navršava tačno godinu dana od smrti dr Miodraga Lazića Laze, čuvenog ratnog hirurga i direktora Urgentnog centra.

МИСЛИМ ДА ЋЕМО ГА СЕ СВЕ ВИШЕ СЕЋАТИ : Откривена спомен плоча великом доктору Лази (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Alihodžić

Na godišnjicu njegovog odlaska otkrivena je spomen ploča u znak sećanja na tog velikog čoveka, a otkrivanju u Nišu je prisustvovao i ministar Zlatibor Lončar.

Lončar je rekao da je doktor Laza bio veliki čovek i stručnjak.

Kako je istakao, mlade generacije koje dolaze ovde da rade, imaju veliku obavezu, mnogo veću nego neki koji rade na nekim drugim mestima.

- Njegova iskustvo, ljudskost i znanje su neprocenjivo bogatstvo koje je postojalo - rekao je Lončar.

- Ne znači da ga zaboravljamo, mislim da ćemo ga se sve više sećati i sve više ga pominjati jer je toliko toga uradio za sve nas i za region, toliko spasenih života.

Ministar je napomenuo da mu je drago što je danas tu i doktorova porodica i zahvalio se njegovim kolegama koje su došle na otkrivanje spomen ploče.

Lazić je preminuo od posledice virusa korona 14. aprila prošle godine, a ostaće upamćen i kao lekar koji nije hteo da se povuče iako mu je do penzije nedostajalo još nekoliko meseci.

On je jedan od simbola požrtvovanosti lekara u borbi sa koronom. Nakon njegove smrti Nišlije su pokrenule inicijativu da dobije svoju ulicu u Nišu ali da da Urgentni centar ponese njegovo ime.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)