PET PROFESORA ETF MEĐU ELITOM: Lista najboljih svetskioh naučnika Univerziteta Stenford

B.B.

14. 04. 2021. u 11:43

MEĐU 49 profesora iz Srbije, koji se nalaze na listi najboljih svetskih naučnika prestižnog Univerziteta Stenford, čak pet predavača je sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu - akademik dr Dejan Popović, akademik dr Slobodan Vukosavić, akademik dr Antonije Đorđević, redovni profesor dr Predrag Pejović, redovni profesor u penziji dr Predrag Osmokrović.

ПЕТ ПРОФЕСОРА ЕТФ МЕЂУ ЕЛИТОМ:  Листа најбољих светскиох научника Универзитета Стенфорд

Među elitom

Najznačajniji kriterujumi za rangiranje je broj samostalnih naučnih radova, broj radova u kojima je naučnik prvi autor, broj citata, H indeks.

Inicijalna lista najbolje rangiranih svetskih naučnika sadrži 100.000 imena. NJima su pridodati i istraživači koji se nalaze u dva odsto najboljih u svojim oblastima, tako da konačna lista sadrži 159.683 najbolja svetska naučnika. Na listi se nalaze naučnici iz svih naučnih disciplina. Oni su klasifikovani u 22 naučne oblasti i 176 potpolja. Pored aktivnih na listi se nalaze i preminuli svetski naučnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Godina prođe al OET nikako

14.04.2021. 18:13

I čuvena legenda da je Antonije diplomirao i na Pravnom za 3 god ne bi li dokazao da je Pravni lagan u odnosu na svoje komšije inženjere. Živ nam bio i još koju godinu predavao OET!