HVALA KOLEGAMA I SRBIJI: Na "Beogradskom sajmu" počela vakcinacija novinara iz RS i FBiH

V. N.

13. 04. 2021. u 22:07

NA "Beogradskom sajmu" je počela vakcinacija novinara i medijskih radnika iz Republike Srpske i Federacije BiH protiv virusa korona, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

ХВАЛА КОЛЕГАМА И СРБИЈИ: На Београдском сајму почела вакцинација новинара из РС и ФБиХ

Foto: V. N.

Akciju besplatne vakcinacije za 100 kolega organizovali su UNS i Udruženje novinara Republike Srpske (UNRS), a podržala je Vlada Srbije.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović podsetio je da je vakcinacija prvo omogućena kolegama iz Severne Makedonije, a sada i novinarima iz Srpske i Federacije BiH.

- Nekoliko desetina novinara je danas vakcinisano, a svakako se nadam da ćemo ovu akciju nastaviti. Pozivam kolege iz Republike Srpske i Federacije BiH da se prijave kada budemo objavili novi poziv za vakcinaciju jer smo mi, novinari, ugroženi, stalno na terenu i u kontaktu sa ljudima - naveo je on.

Novinar Radio-televizije Republike Srpske i predsednik Skupštine UNRS Branimir Đuričić izjavio je da novinari ni u RS, niti u Federaciji BiH ne mogu da se vakcinišu, iako im je rečeno da će biti u prioritetnoj grupi.

Dodao je da je u saradnji UNRS-a i predsednika UNS-a Radomirovića vakcinacija brzo omogućena.

- Nama je bilo bitno, ne samo sa zdravstvenog i profesionalnog stanovišta nego i motivacionog, da se u kratkom roku organizujemo i da nam neko omogući da dobijemo spasonosne vakcine, a to su nam kolege iz UNS-a i institucije Srbije omogućili - rekao je on.

Direktorka lokalne RTV7 iz Tuzle Jasna Kapetanović rekla je da se oseća dobro posle vakcinacije i da je organizacija na "Beogradskom sajmu" "brza i izvrsna".

- Kao novinari stalno smo izloženi kontaktima, a nažalost u BiH vakcinacija ide sporo, odnosno nikako ne ide.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest