VERAN MATIĆ O UBISTVU MILANA PANTIĆA: Znamo ko je ubio novinara “Novosti”

Tanjug

13. 04. 2021. u 17:23

PREDSEDNIK Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da su poznata imena neposrednih ubica dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića, ali da su izvršioci tog zločina na slobodi jer tužilaštvo nema dovoljno dokaza za sud.

ВЕРАН МАТИЋ О УБИСТВУ МИЛАНА ПАНТИЋА: Знамо ко је убио новинара “Новости”

Milan Pantić / Foto arhiva

On je gostujući u emisiji „Pravi ugao“ na RT Vojvodine, a prenosi UNS, na pitanje voditeljke da li se znaju imena ubica rekao je da je „policijska istraga dala svoje viđenje“, kao i da „imaju sliku šta se dogodilo i ko je izvršio ubistvo“,

-Postoje imena ljudi koji su izvršili ubistvo. To je ono što smo rekli pre dve godine - da je policijski ubistvo razjašnjeno. Međutim, jako je teško dokazati. ''Lice mesta'' tog dana, kada se dogodilo samo ubistvo loše je obrađeno, kontaminirano je u vrlo kratkom vremenskom periodu“, naveo je Matić i dodao da je u ovom slučaju jasno da je Milana Pantića neposredno ubila „naručena ekipa koja samo vrši likvidacije, koja nema nikakve veze sa motivom.

Radna grupa za istrage ubistava novinara, naveo je, smatra da je reč o organizovanom kriminalu koji je vezan za „vrlo konkretnu privatizaciju“, te da je na sastancima to predočeno Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

-Tražili smo da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj, jer ima veći manevarski prostor za istragu, ali za sada nemamo pozitivan odgovor. - rekao je Matić.

On je ipodsetio da je, posle ubistva Pantića, formirano čak sedam radnih grupa koje su se narednih deset godina bavile ovim slučajem, a da je ozbiljan pomak kada je reč o istrazi učinjen da je tek desetak godina kasnije su ispitane komšije iz istog i iz okolnih ulaza, a tek kada je osnovana Komisija za istraživanje ubistava novinara uzet je njegov mobilni telefon da se analizira, saslušana je njegova supruga i sin.

-Slučaj Pantića, ni kada se dogodio i u celom tom vremenskom period posle, nije nekako bio bitan nikome, jer je to unutrašnjost, nije baš mnogo vidljiv, a i dogodio se neposredno posle promena 5. oktobra, pa nije bilo popularno da se govori da se dogodilo ubistvo novinara u vreme neke demokratije-, naveo je on.

Dve decenije od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića navršiće se 11. juna. Ubijen je u hodniku, ispred svog stana 2001. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)