MANIPULACIJA TEMOM SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Mihajlović reagovala na navode Marinike Tepić i Marije Lukić

Tanjug

12. 04. 2021. u 19:39

POTPREDSEDNICA Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas, reagujući na navode Marinike Tepić i Marije Lukić o seksualnom zlostavljanju žena na radnom mestu, da je svaka zloupotreba teme zlostavljanja žena opasna i da je pogrešno manipulisati time zarad političkih poena.

МАНИПУЛАЦИЈА ТЕМОМ СЕКСУАЛНОГ ЗЛОСТАВЉАЊА: Михајловић реаговала на наводе Маринике Тепић и Марије Лукић

Foto Tanjug

- Ukoliko imate saznanja o seksualnom zlostavljanju žena, uključujući i ono na poslu o čemu se govori poslednjih dana, prijavite to nadležnim organima. Ali da koristite tako osetljivu temu za prikupljanje političkih poena, kritike političkih protivnika i da nagađate brojkama i situacijama je pogrešno i štetno i ne donosi dobro ni ženama ni društvu u celini - izjavila je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da će Srbija uskori dobiti dugoočekivani Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji između ostalog predviđa i odredbe koje zabranjuju svaki vid nasilja i zlostavljanja žena na radnom mestu, uključujući seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina