VRANJANAC PODNOSI TUŽBU ZBOG RAZLIČITIH VAKCINA: "Niko mi se nije zvanično obratio, sada kao da ne postojim"

Novosti online

12. 04. 2021. u 12:21

VRANJANAC Slađan Antić, koji je primio prvo vakcinu jednog a zatim drugu dozu, drugog proizvođača, ipak će podneti tužbu protiv odgovornih u Vranju. Protiv koga tačno, odlučiće u dogovoru sa advokatom.

ВРАЊАНАЦ ПОДНОСИ ТУЖБУ ЗБОГ РАЗЛИЧИТИХ ВАКЦИНА: Нико ми се није званично обратио, сада као да не постојим

Foto: J. S.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr LJiljana Antić kaže da on neće imati nikakve posledice zbog dve različite vakcine, i otkriva nam da se sad i sami pacijenti javljaju da prime vakcine različitih proizvođača.

Antić kaže da i dalje ima vrtoglavice, da je u međuvremenu imao i problem sa dijabetesom.

- To se u međuvremenu stabilizovalo, ali vrtoglavice i dalje imam. Zašto hoću, ipak, da podnesem tužbu? Niko mi se nije zvanično obratio. Sada kao da ne postojim - kaže Antić, koji je u međuvremenu obavio nekoliko zdravstvenih pregleda u Beogradu, a o kojima ne želi da govori dok ne podnese tužbu.

Antić je, da podsetimo, 28. januara primio Fajzerovu vakcinu, da bi 18. februara primio drugu dozu, ali kineskog proizvođača Sinofarm. Posle svega se osećao loše, između ostalog su ga bolele grudi, a i danas ima vrtoglavice.

Kako je ranije izjavio, prema njegovom mišljenju, sestre su napravile grešku jer nisu obratile pažnju na to šta piše u njegovom kartonu, niti u kompjuteru, odnosno koju je vakcinu primio.

Zbog ovoga je pokrenut nadzor i disciplinski postupak u Zdravstvenom centru Vranje. Sestre i lekari na punktu na kojem je data pogrešna druga doza Antiću, sklonjeni su sa procesa imunizacije, i vraćeni na stara radna mesta, a kasnije je i upravnica Doma zdravlja smenjena.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr LJiljana Antić kaže da oni nisu zaboravili Antića, i da su mu njihova vrata uvek otvorena šta god mu da treba. Što se tužbe tiče, kaže, to je njegovo pravo, ali ističe da oni imaju dopis u kojem se tvrdi da on neće imati nikakve posledice zato što je primio vakcine različitih proizvođača.

- Mi se, zaista, još jednom izvinjavamo gospodinu Antiću. Rekli smo mu za sve što treba da može uvek da nam se obrati. Naša vrata su mu uvek otvorena. Nije zaboravljen, samo smo u poslu, a on može da nam se obrati kad god želi. Ja sam njemu rekla da može kod nas u Zdravstvenom centru skroz da se pregleda, ali je rekao da ima drugu alternativu - kaže dr Antić.

Pacijenti traže vakcine različitih proizvođača

Ona naglašava da neće on imati nikakve posledice zbog dve različite doze, a otkriva nam da ima čak i građana koji se javljaju sa željom da prime dve različite doze.

- Traže Sinofarm i Fajzer vakcinu - rekla nam je dr Antić.

A, Antić, nije usamljen. Dok se on, kao slučaj, nije prijavio, još dve osobe u Srbiji su primile dve različite doze.

Kasnije se pojavilo još takvih slučajeva a poslednja u nizu je Čačanka Snežana Ćirović. Ona je, pak, imala obrnutu situaciju u odnosu na Antića. Kao prvu dozu primila je Sinofarm vakcinu, a onda je pogledala papir pošto je primila drugu dozu, i shvatila da piše da joj je data Fajzer vakcina.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Vanja

12.04.2021. 12:39

Ništa mu se dogoditi neće! Priče o vrtoglavici su priče da bi naplatio! Ljudi treba i sami da obrate pažnju i upozore medicinsko osoblje koju vakcinu su predhodno primili. Medicinsko osoblje je pod stresom i preumorno.

marko

12.04.2021. 13:15

Gos. Anticu. pravno imate tu mogucnost da tuzite sa namerom da dobijete neku odstetu.Bez obzira sto su sestre interno kaznjene.Imate li vi iole malo ljudskosti u sebi.Zelis da tuzis nekog ko ti je zeleo da da ti pomogne da ostanes zdrav.Zamisli tvoju cerku kojj bi se dogodila ta greska i da je neko tuzi.Kako bi se ti osecao.Imao bih razumevanja da ste greskom ostali bez oka noge ili ruke pa da tuzis ovako sram vas bilo i vas i sve koji misle kao vi.Ostanite zdravi.Poz.

Sandra

12.04.2021. 14:09

Pa, šta ako je dobio dve različite vakcine, ništa mu neće biti. Imaće bolji imunitet. Najlakše je tužiti nekoga i ako može da izvuče neke PARE.