NIJE KRIV UBICA, VOZ JE IŠAO BRZO: Košmar Grdelice traje 22 godine (VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2021. u 12:04

NA današnji dan, pre 22 godine, u agresiji NATO-a na našu zemlju granatiran je voz u Grdeličkoj klisuri.

НИЈЕ КРИВ УБИЦА, ВОЗ ЈЕ ИШАО БРЗО: Кошмар Грделице траје 22 године (ВИДЕО)

Foto A. Stanković

Prema zvaničnim podacima, stradalo je najmanje 15 putnika.

Sputnjik vas podseća na film koji je urađen 2019. u okviru velikog projekta naše kuće o bombardovanju SRJ.

Putnički voz broj 393 gađan je iz NATO aviona prelazio preko mosta.

U 11 sati i 40 minuta jaka eksplozija zatresla je kuće, izvaljujući vrata i prozore iz ležišta, a meštani su odmah pretpostavili da je NATO gađao mostove.

Jezive slike iz Grdeličke klisure obišle su ceo svet, a komandanti Alijanse kvalifikovali su pogibiju nevinih ljudi kao kolateralnu štetu — tvrdili su da je meta bio most.

Glavnokomandujući NATO snaga general Vesli Klark cinično je zaključio da je voz išao previše brzo, a da je bomba bila previše blizu cilja da bi mogla da se otkaže.

Samo godinu dana kasnije nemački list „Frankfurter rundšau“ ustanovio je da je video-snimak koji je NATO emitovao bio ubrzan 4,7 puta, kako bi se lažirala brzina voza. Isto mišljenje dele i eksperti iz Srbije.

Prema svedočenju konduktera voza, u kompoziciji je bilo pedesetak osoba, među njima i jedna trudnica, kao i dvojica radnika preduzeća „Železnica Srbije“.

Natpis na spomen-obeležju žrtvama „Ne treba se bojati ljudi, već neljudskog u njima“, govori sve o tom užasnom zločinu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jovan

12.04.2021. 12:51

Pilot aviona koji je ispalio raketu na putnički voz, je pripadnik Holandskog ratnog vazduhoplotsva, i za ovaj po shvatanju NATO-a herojski čin je odlikovan od strane Holandske vlade najvećim vojnim odlikovanjem.

Somborac

12.04.2021. 14:09

Kad se to desilo, je grupa nemačkih studenata sela, zapisala sve informacije koje je NATO tad dao i počeli računanje. Došli su do rezultata, da je voz morao voziti oko 215 km/h što nije i teoretsko bilo moguće. Uz još postavljenu konstataciju, zašto su još u razmaku i drugi put bombardovali već uništen voz. Jedini zaključak, zločin nad civilnim stanovništvom.

Zoran Petrović

12.04.2021. 14:12

To govori o zapadu koji je u principu jedna slozna ekipa. Koja sprovodi svoje monstruoune planove i krije ( brani ili opravdava ) ortaka za svaki zlocin.