BEOGRAĐANI, OPREZ: Komunalci "love" neposlušne u baštama i tržnim centrima, a kazne za nepoštovanje mera idu i do 300.000 dinara!

Novosti online

12. 04. 2021. u 11:26

KONTROLU tržnih centara uz Komunalnu miliciju vršiće i nadležne inspekcije Beograda i Ministarstva zdravlja.

БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ: Комуналци лове непослушне у баштама и тржним центрима, а казне за непоштовање мера иду и до 300.000 динара!

Foto I. Marinković

Svaki ugostiteljski objekat i svaka radnja moraju imati kovid redara, a u tržnim centrima, osim obezbeđnja koje takođe kontroliše poštovanje mera, u svakom objektu se nalaze i kovid redari, kaže za Pink Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije. Objašnjava da se kažnjava i izostanak kovid redara u objektu i to novčano – 30.000 dinara.

- Ugostiteljski objeti unutar tržnih centara i dalje neće moći da rade, osim onih koji imaju bašte, a komunalna milicija vršiće kontrolu. Osim nas, kontrolu će vršiti i nadležne inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda i sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja – kaže Divac.

Kolike su kazne za kršenje mera:

Nenošenje maske za fizička lica – 5.000 dinara

Kazna za kovid redara zbog nepoštovanja mera unutar objekta – 30.000 dinara

Kazne za preduzetnike ili pravna lica za nepoštovanje mera unutar objekta – od 150.000 do 350.000 dinara

- Kazne uopšte nisu male i moj apel je da se pridržavamo mera – kaže Divac.

On je objasnio da su maske neophodno prilikom ulaska u bašte objekata, prilikom ulaska u objekat kada se ide do toaleta i apelovao na ozbiljnost kako ugostitelja tako i građana.

Naglasio je da u baštama nisu dozvoljene muzike uživo, niti održavanja slavlja.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)