DESET METARA OD SRBIJE, A BLOKIRANI NA GRANICI: Naši državljani zarobljeni na prelazu Tabanovce, zbog procedure celu noć u kolima (FOTO)

J. Stojković

11. 04. 2021. u 23:48

SRPSKI državljani i drugi stranci u tranzitu kroz Severnu Makedoniju žale se da su večeras blokirani na makedonsko-srpskoj granici i da ne mogu da napuste zemlju zbog policijskog časa. Oni moraju da ostanu u svojim vozilima do 5 sati ujutro, iako su od svoje zemlje udaljeni samo 10 metara.

ДЕСЕТ МЕТАРА ОД СРБИЈЕ, А БЛОКИРАНИ НА ГРАНИЦИ: Наши држављани заробљени на прелазу Табановце, због процедуре целу ноћ у колима (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

- U 19.15 sati ušli smo iz Bugarske i stigli smo do graničnog prelaza Tabanovce što smo brže mogli, nešto posle 20 časova. Kada smo ušli u Makedoniju na granici sa Bugarskom, tražili smo da nam daju dokument da smo u prolazu ka Srbiji, ali rečeno nam je da nećemo imati problema da odemo. Pozvali smo broj 192 u Skoplju i tamo su nas obavestili da će problem rešiti granična policija. Policija je ljubazna, ali kažu nam da je to procedura i ne smeju se oglušiti o pravila. Poslali su telegram Kriznom štabu u Skoplju i ako im dozvoli, pustiće nas, a ako ne ostaćemo ovde celu noć - rekla je jedna žena iz Vranja za SDK.mk

Foto: Privatna arhiva

Naši državljani na granici kažu da ne predstavljaju opasnost od širenja koronavirusa jer napuštaju zemlju i spremni su da plate kaznu ako država smatra da su počinili prekršaj, samo da bi ih pustili. Oni se osećaju zarobljenim, zato što na granici moraju da provedu 10 sati bez hrane i vode i osnovnih higijenskih uslova.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)