NJENOM DETETU JE SINOĆ ŽIVOT VREDEO 17 DINARA Oglasila se majka: Da je umro ispred radnje da li biste mogli da me pogledate u oči

Novosti online

10. 04. 2021. u 19:57

DOBAR dan, ja sam majka dečaka čiji je život sinoć koštao 17 dinara. Došla sam da vas pogledam u oči i da pitam da li biste, da je on sinoć umro kao pseto ispred vaše radnje, mogli da me danas pogledate u oči.

ЊЕНОМ ДЕТЕТУ ЈЕ СИНОЋ ЖИВОТ ВРЕДЕО 17 ДИНАРА Огласила се мајка: Да је умро испред радње да ли бисте могли да ме погледате у очи

Foto: Depozitfotos

Ovo je pitanje koje je prodavcima u trgovini u Bačkoj Palanci uputila Marija M. (39), čiji četrnaestogodišnji sin, koji boluje od dijabetesa, umalo nije umro kad mu je pozlilo pošto nisu želeli da mu daju običnu čokoladnu bananicu da bi podigao šećer.

Da tragedija bude veća, prodavac je čak udario druga bolesnog deteta, koji je u panici, kada je dečak pao na zemlju i počeo da se trese, pokušao da mu pomogne.

- U četvrtak uveče sam radila drugu smenu, a sin je krenuo da se prošeta. To radi uvek posle obroka, jer zbog dijabetesa mora da bude fizički aktivan. Sa sobom je poneo jednu čokoladicu i čokoladnu bananicu, aparat za merenje šećera u krvi i pen-insulin. U jednom trenutku mu se slošilo. Šećer mu je bio 3,2, a normalne vrednosti su od četiri do šest. Pojeo je obe čokoladice koje je imao kod sebe, ali mu se stanje za pet minuta veoma pogoršalo. Šećer mu je pao na 1,9. Jako se tresao i grčili su mu se svi mišići. Drugar koji je bio sa njim se uplašio i uspaničio. Ušli su zajedno u tu prodavnicu. Sin je prodavcima, bili su muškarac i žena, rekao da ima dijabetes, da mu je pozlilo i zamolio je za jednu bananicu koja mu je potrebna da bi podigao nivo šećera u krvi. Isterali su ga napolje i rekli: "Ako nemaš para, izađi" - priča Marija.

Dečaka su, kada je izlazio iz prodavnice, noge izdale i pao je na beton. Poslednjim atomima snage dao je drugu telefon i zamolio ga da zove tetku. Mamu nije hteo da uznemirava jer je bila na poslu.

- Drug mog sina je ponovo ušao u prodavnicu. Bio je jako uplašen, nije video drugo rešenje, te je pokušao da ukrade bananicu. Trgovac mu je lupio šamar i isterao ga napolje. Moja sestra je došla za pet minuta. Našla je Mihajla kako leži na betonu i grči se. Drug je plakao. Sina su bukvalno sekunde delile od sigurne smrti. Još je bio svestan, ali je mogao da padne u komu svakog sekunda - priča Marija.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode