VAŽNO JE DA OČUVAMO TRADICIONALNE SPORTOVE: Ministar Udovičić na Etnosport forumu u Istanbulu sa najvišim zvaničnicima Turske

Novosti online

10. 04. 2021. u 17:05

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv Nedžmedina Bilala Erdogana, predsednika Svetske konfederacije tradicionalnih sportova i dr Mehmeta Muharema Kasapoglua, ministra omladine i sporta Republike Turske, uzeo učešće na Etnosport forumu u Istanbulu, koji je zvanično otvorio predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

ВАЖНО ЈЕ ДА ОЧУВАМО ТРАДИЦИОНАЛНЕ СПОРТОВЕ: Министар Удовичић на Етноспорт форуму у Истанбулу са највишим званичницима Турске

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

U obraćanju ministar Udovičić je istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti.

Na taj način, kroz negovanje veština i pokreta, prenosi se generacijsko nasleđe, što direktno utiče i na fizičko i mentalno zdravlje.

Ministar Udovičić je naglasio značaj ove dodatne vrednosti posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja.

Takođe, vrhunski sport je medijski dominatan, ali jednako važno je bavljanje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja, zaključio je ministar Udovičić.

Na marginama foruma ministar Udovičić sastao se i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom i tom prilikom razgovara o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta dve države.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)