HAOS NA HORGOŠU: Stotine kamiona čeka - neće da plate parking

Tanjug

09. 04. 2021. u 15:40

POSLOVNO udruženje prevoznika Međunarodni transport saopštilo je danas da su njihova vozila i roba privrednika i građana koju prevoze zadržana na graničnom prelazu Horgoš zato što neće da plate parking privatnoj kompaniji koja je, kako navode, tu postavila svoju rampu.

ХАОС НА ХОРГОШУ: Стотине камиона чека - неће да плате паркинг

Darko Dozet

Predsednik Upravnog odbora ovog udruženja Neđo Mandić je za Tanjug rekao da na granici zbog toga stoji 300 do 500 kamiona.

Naveo je, takođe, da je rampa preduzeća Terminali SRB na ulazu u Srbiju iz Mađarske za sva teretna vozila postavljena pre nekoliko dana.

- Barijere-rampe se podižu samo ukoliko se plati harač koji se prikriva pod nazivom ''korišćenje parkinga'', iako vozila uopšte ne koriste parking - navodi se u saopštenju ovog poslovnog udruženja.

Dodaju da je danas nakon pokušaja da prevare prevoznike i podizanja rampi na određeno vreme, pomenuta firma nastavila sa naplatom ulaska vozila u Srbiju.

- Zato je terminal praktično zatvoren, jer vozila koja nisu koristila parking ne napuštaju terminal pošto neće da plate nepostojeću uslugu - navode prevoznici.

Ističu i da su se pojavile objave da su zapravo prevoznici prvo najavili protest, a sada ga i održavaju, i da su one lažne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena