MERIMA ISAKOVIĆ O LEČIĆEVOM POLIGRAFU: Čula sam da je poslao poljubac u kameru, hteo je da pljune u lice narodu?!

Novosti online

08. 04. 2021. u 22:11

МЕРИМА ИСАКОВИЋ О ЛЕЧИЋЕВОМ ПОЛИГРАФУ: Чула сам да је послао пољубац у камеру, хтео је да пљуне у лице народу?!

Foto: Prinskrin

GLUMICA Merima Isaković je nakon saznanja da je Branislav Lečić uradio poligraf tokom saslušanja kako bi dokazao istinu, povodom optužbi Danijele Štajnfeld koja je izjavila da ju je glumac silovao, prokomentarisala oštro njegov postupak.

Naime, Lečić se nakon sedam i po sati saslušanja u policiji oglasio na društvenim mrežama ističući da je prošao poligraf, a na kraju snimka poslao poljubac, a ovako je njegovo izlaganje prokomentarisala je Merima, nekadašnja glumica, a danas psihološkinja.

- Čula sam da je Lečić poslao poljubac u kameru, pobednički izlazeći sa poligrafskog testa i 'hvaleći se prošao sam poligraf'. Ne znam da li je ovim hteo da pokaže pobedonosnu bezobzirnost iz sopstvene neinteligencije ili je hteo da pljune u lice našem narodu, smatrajući nas neinteligentnim? Naširoko je poznato da su najpoznatije psihopate, mnogobrojne ubice mnogostrukih žrtava, prošle poligraf - rekla je Merima Isaković i tom prilikom istakla da je Lečić osoba koja nema stida niti obraza.

- Samo u reklamnim materijalima firmi koje prodaju poligraf je napisano da je tačnost poligrafa oko 90 odsto. Nacionalni biroi naučnih istraživanja širom sveta smatraju da ne postoje naučne činjenice koje mogu da u značajnoj formi podrže bilo kakvu preciznost poligrafa. Udruženja psihologa širom sveta, klinički psiholozi i neuropsiholozi, se ne oslanjaju na podatke dobijene poligrafom, smatrajući da nema dovoljno naučnih dokaza da poligraf-test može precizno detektovati laž. Kažu da poligraf pokazuje relativno tačne podatke kod ljudi koji još uvek imaju savesti i morala, ali da oni koji lako lažu i nemaju osećanja empatije prema žrtvama lako prevare poligraf. Ko obraza nema, nema šta da mu se zacrveni. Ko stida nema, duše nema, tog nema šta da zaboli - rekla je Merima Isaković.

Podsetimo, Merima je u svojoj ispovesti izjavila da ju je Lečić s*ksualno napastvovao kada je ona imala 18 godina.

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. „Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

(Nedeljnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

beli

09.04.2021. 06:03

Samo da ne bude "Tresla se gora rodio se miš" ili "pojeo vuk magarca" kao što to biva sa takvima ,javnost zaćuti velike pare odrade svoje i sve padne u zaborav,žrtvava ostaje i dalje bol i patnja a takvi se cinički smeškaju i dalje...

Verica

09.04.2021. 07:22

Merima je rekavsi da Lecic nema ni stida ni srama posegla za uvredama, ja mislim da je upravo ona taj terapeut Danijelim, koji nije uspeo sa terapiom pomogne, pa sada brani svoj metod konstruisanom pricom i agresivnim napadom da Lecica.

Milan

09.04.2021. 07:57

Svedocenje Isakoviceve je jednako pouzdano kao i poligraf. Zasto bih ja verovao njenoj prici? Nema ama bas ni jednog dokaza u njenoj prici od pre 40 godina. Njeni razlozi za takve izjave mogu biti licni glumacki neuspeh, frustracije, mrznja prema uspehu drugog i slicno.

Dragan R

09.04.2021. 10:11

Imali smo reč Štajnfeldove protiv reči Lečića i njen nezakonito pribavljeni snimak njihovog razgovora koji ništa ne dokazuje i koji se ne može koristiti na sudu protiv njegovih rezultata testiranja na poligrafu koji se takođe ne mogu koristiti na sudu. Jedno su emocije a drugo zakon, a u ovom slučaju je jedina zakonska mogućnost odbacivanje krivične prijave. Pošto je to jasno i onima koji su ovu prljavštinu pokrenuli sada se, kakve slučajnosti, pojavljuje i priča o nečemu što se (možda) dogodilo pre blizu pola veka. Naravno, tek za tu novu priču nema dokaza niti ih realno može biti. Ali koga briga. Bitno je da se Lečić dodatno ocrni i da se podgreje sumnja u njegovu krivicu koja se debelo ohladila čak i kod onih najostrašćenijih. Svesna da iznosi apsolutno nedokazive stvari gospođa Merima Isaković kaže da želi narodu da pokaže kakav je karakter Lečić (po njoj monstrum). Pa dobro gospođo, ako ćemo tako zar nije normalno da vidimo i kakav ste karatkter vi i gospođica Štajnfeld. Zašto vam smetaju problematične stvari iz života Štajnfeldove koje povremeno ugledaju svetlost dana? Da se za kraj razumemo. O Štajnfeldovoj znam vrlo malo a Lečića kao čoveka ne znam, kao glumca cenim i poštujem i kao političara niti cenim niti poštujem. Vas gospođo Isaković, na žalost, najviše pamtim po dve vrlo loše i tragične stvari. Prva je vaša lična tragedija a druga vaš sramni odnos prema sopstvenoj državi i mom narodu koje i danas popljujete u svakoj zgodnoj prilici. Kažem mom a ne našem narodu ne zato što vam se baba zvala Siba, deda Smail i otac Halil, jer ne pravim razliku među ljudima po imenu i veri, već zato što ste se vi sami ispisali iz mog naroda svojom mržnjom prema njemu.

Vanja

09.04.2021. 19:01

Koja je sad ova? Šta sad treba i ja da kažem kako je i mene Lečić silovao dok sam gledala predstavu u pozorištu... Ma dajte molim vas. I znači poligraf je ok samo ako se otkrije da neko laže, a kad priča istinu onda nije tačan? Smešno..