GOJKOVIĆ POVODOM SVETSKOG DANA ROMA: Šaban Bajramović, Rajko Đurić, Gina Rajničić kao i mnogi drugi, učinili su svet lepšim i boljim

Tanjug

08. 04. 2021. u 21:41

ГОЈКОВИЋ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА РОМА: Шабан Бајрамовић, Рајко Ђурић, Гина Рајничић као и многи други, учинили су свет лепшим и бољим

Maja Gojković / Foto P. Milošević

POTPREDSEDNICA Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković kaže da je mnogo znamenitih Roma ostavilo neizbrisiv trag u našem društvu i kulturi.

- Svojim delom, učinili su ceo svet, a posebno ovaj naš deo univerzuma lepšim i boljim. Dr Rajko Đurić, violinistkinja Fevzija Jašarević, Šaban Bajramović, pesnikinja Gina Rajničić, i ovde prisutna, Nataša Tasić Knežević, operska pevačica koja je od strane OEBS-a u 2012. godini proglašena jednom od najistaknutijih Romkinja u svetu, samo su neki od najpoznatijih - rekla je Gojković na svečanoj akademiji povodom Međunarodnog dana Roma pod navizom "Romi koji su učinili svet boljim mestom".

Ministarka je na svečanosti u Narodnom pozorištu, a koja je upriličena i povodom 50 godina od održavanja Prvog svetskog kongresa Roma u Londonu, naglasila da je bez obzira na postignute rezultate važno da još više radimo na suzbijanju svih oblika netrpeljivosti i predrasuda kojima su Romi i danas izloženi.

- Imajući u vidu stvarnost koja nas okružuje, smatram da o Romima i njihovom životu ne treba govoriti samo na današnji dan, već svakodnevno, kako bismo svi zajedno učinili sve da se položaj romske populacije poboljša - kazala je Gojković.

Ona je poručila da Srbija posvećuje punu pažnju stvaranju neophodnih uslova za što veću društvenu uključenost i potpunu ravnopravnost romskog naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Solomon

08.04.2021. 21:58

Šaban Bajramović se izjašnjavao kao Srbin, kada su počeli da ga prozivaju i vređaju, rekao je da ako mogu crnci u Americi da budu Amerikanci, može i on u Srbiji da bude Srbin. Ministarka bi trebalo to da zna i da ispoštuje njegovu želju. Šaban Bajramović je bio Srbin.