MINISTAR VULIN O BORBI PROTIV SIVE EKONOMIJE: Policija neće prestati da sprečava krijumčarenje i otimanje od države (FOTO)

Z. U.

08. 04. 2021. u 19:14

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Šapcu da policija neće dozvoliti sivu ekonomiju, krijumčarenje i otimanje od države i da će policija dodatno pojačati rad na suzbijanju svih oblika šverca akciznih proizvoda.

МИНИСТАР ВУЛИН О БОРБИ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ: Полиција неће престати да спречава кријумчарење и отимање од државе (ФОТО)

Foto: MUP

- Policijska uprava u Šapcu samo u prva tri meseca ove godine zaplenila je više od 10 tona duvana i više od dve tone nafte. Ovi rezultati su za svaku pohvalu, ali očekujem da će uz nova ulaganja u poboljšanje uslova rada policijskih službenika ti rezultati biti još bolji - rekao je ministar Vulin koji je obišao novu stanicu policije u Šapcu.

Prema njegovim rečima, šteta koju nelegalni promet akciznih proizvoda nanosi budžetu je ogromna, ali je isto tako podvukao da je izuzetno problematična veza između crnog tržišta i drugih oblika kriminala.

Suzbijanjem ovih krivičnih dela, kako je istakao, omogućićemo dalji razvoj našeg društva, izgradnju puteva, bolnica, škola, ali i sprečiti mogućnost da neke nove kriminalne grupe budu finansirane tim novcem.

Ministar je dodao da će policija pažljivo pratiti i rad carinskih službenika, kako bi se sprečila svaka zloupotreba koja bi dovela do toga da roba bez sankcija bude prokrijumčarena. Imajući u vidu da ova uprava pokriva granične prelaze prema Bosni i Hercegovini, ministar je naglasio da će poseban akcenat u njenom daljem radu biti i suzbijanje prekograničnog kriminala. On je posebno pohvalio upravu u Šapcu da efikasno ostvaruje zaštitu državne granice i pograničnog područja.

Ministar Vulin je tokom posete Policijskoj upravi u Šapcu razgovarao i sa načelnikom te uprave, Zoranom Jevđenićem, o rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu, ali i o daljim potrebama za poboljšanje uslova rada.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da unapređuje uslove rada i kapacitete policije, kako kroz nabavku opreme, uniforme, naoružanja, tako i kroz rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih - rekao je ministar Vulin.

Na početku posete Policijskoj upravi u Šapcu ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)