SVE VIŠE MLADIH U BOLNICAMA! Doktor Ivo Udovičić poručio - Imamo pacijente između 18 i 25 godina!

Tanjug

08. 04. 2021. u 10:58

KOMANDANT Vojne kovid bolnice na Karaburmi, pukovnik dr Ivo Udovičić, izjavio je danas da se u poslednjih nekoliko dana primećuje blagi pad novozaraženih korona virusom, pogotovo u Beogradu.

СВЕ ВИШЕ МЛАДИХ У БОЛНИЦАМА! Доктор Иво Удовичић поручио - Имамо пацијенте између 18 и 25 година!

Foto: Printscreen

Udovičić je ocenio da je to posledica dobro organizovane imunizacije, ali i mera koje se primenjuju.

Naveo je da je u Vojnoj bolnici na lečenju trenutno 110 pacijenata, od kojih je 12 na intenzivnoj nezi, koji su u teškom stanju, sa teškim pneumonijama.

- Imamo sve više mlađe, radno sposobne populacije, imamo pacijente između 18 i 25 godina, njih desetak. Većina je između 40 i 60 godina sa teškim pneumonijama i mislim da vakcinaciju treba usmeriti prema toj populaciji - rekao je Udovičić za RTS.

Ističe da u bolnici ima i vakcinisanih, ali da je reč o zanemarljivo malom procentu u odnosu na ukupan broj pacijenata.

- Niko nije umro niti završio na intenzivnoj. Leže ovde jer su starija populacija, teški srčani pacijenti i moramo da ih hospitalizujemo da bismo ispratili pneumoniju. Svi su u dobrom opštem stanju i uglavnom otpušteni kući - zaključio je Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade